Gouds Dagblad | Faillissement Intertoys, Gouda blijft open

Faillissement Intertoys, Gouda blijft open

mainImage

Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Bewindvoerders van de geplaagde keten hebben aan de rechter gevraagd het uitstel van betaling om te zetten in faillissement. De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht. Intertoys vroeg ruim een week geleden uitstel van betaling aan. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudende zware marktomstandigheden.

Intertoys bevindt zich al langer in zwaar weer. Gehoopt werd op herstel tijdens de feestdagen, maar de oplages vielen erg tegen door stuntacties van supermarkten. Zij verkochten tijdens de feestdagen speelgoed voor spotprijzen, wat voor Intertoys het faillissement heeft ingeleid. Ook heeft Intertoys last van concurrentie van webwinkels, Action en Kruidvat, die vaak een goedkoper aanbod hebben. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

Gouda
Intertoys Holland B.V. mag dan failliet zijn, dit geldt niet voor de Goudse (en Waddinxveense) vestiging. De winkels in Gouda en Waddinxveen zijn een franchise-onderneming en deze vallen niet automatisch onder het faillissement. “Dat zijn gewoon eigen ondernemers’’, vertelt de woordvoerder van Intertoys. Het faillissement kan wel impact hebben voor de bedrijfsvoering van die franchisers. Zo vallen bijvoorbeeld de voordelen weg die ze hadden op het gebied van logistiek en inkoop.

De Goudse en Waddinxveense Intertoys is een geheel zelfstandige winkel, laat de familie Van de Wal weten. “Gelukkig voor ons en jullie zijn wij een geheel zelfstandige winkel, al dik 50 jaar in Waddinxveen en al ruim 35 jaar in Gouda”, schrijft de familie Van de Wal op hun Facebookpagina. “Wij hebben genoeg mogelijkheden om te zorgen dat onze winkels goed gevuld blijven met mooi speelgoed.”

 

 


Foto: Funda Business