Gouds Dagblad | Doe Vriendelijk Dag in Bloemendaal

Doe Vriendelijk Dag in Bloemendaal

mainImage

Valentijnsdag op 14 februari is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. De 'Internationale Doe Vriendelijk Dag' is jaarlijks op 17 februari. De naam zegt het al, het is een dag waarop men (extra) vriendelijk is tegen de medemens. Uiteraard schenken de winkeliers van Winkelcentrum Bloemendaal in de aanloop aan en op beide dagen zelf veel aandacht.

Zo laten de winkeliers op Winkelcentrum Bloemendaal zich op zaterdag 16 februari van hun beste kant zien. Dan vieren ze de (Internationale) 'Doe Vriendelijk' dag!

De naam zegt het al, het is een dag waarop we (extra) vriendelijk zijn tegen/voor de medemens.

Daarom kan je bij een bezoek aan Winkelcentrum Bloemendaal zomaar een handgeschreven compliment ontvangen van een van de Complimentenmeisjes. En kan je genieten van heerlijk koffie en thee, die zeer vriendelijke gastheren en gastvrouwen vanuit de KoffieTukTuk GRATIS schenken voor iedereen die aan het shoppen is. Dat is best vriendelijk, toch?

'Doe Vriendelijk' dag
Deze dag is komen overwaaien uit Amerika, maar is oorspronkelijk bedacht door een Nieuw-Zeelander. Daar wordt de Nationale Doe Vriendelijk Dag op 1 september gevierd. In de rest van de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari. 'The Random Acts of Kindness Day' wordt gevierd om eens extra vriendelijk te zijn tegen willekeurig wie dan ook. Wees die dag een keer extra aardig voor uw medemens! Groet de buurman! Sta op voor iemand in de tram of de bus! Help een oud vrouwtje met oversteken! Koop een bloemetje voor je moeder! Neem taart mee voor je collega's! Van alles is mogelijk...

Valentijnsdag
Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Op deze dag vieren we niet alleen het feit dat de liefde bestaat en iedere dag om ons heen is, maar is er ook de mogelijkheid om je verborgen verliefdheid bekend te maken. Dit kun je doen door een kaart te sturen, een bosje bloemen te geven of een brief te sturen naar je geliefde. Omdat veel mensen het toch nog eng vinden om hun verliefdheid te bekennen, worden er met Valentijnsdag veel anonieme briefjes, kaartjes en bloemen gestuurd. Hierdoor kun je toch je liefde bekennen, maar blijft het voor de ontvanger van de cadeaus onbekend dat jij het cadeau hebt gestuurd. Omdat Valentijnsdag vooral wordt gebruikt om liefdes te bekennen, ontstaan er veel nieuwe verkeringen op deze dag. Daarnaast zijn er altijd veel mensen die op Valentijnsdag willen trouwen.