Gouds Dagblad | Bakkerij Herfst gaat uitbreiden

Bakkerij Herfst gaat uitbreiden

mainImage
Banketbakkerij Chocolaterie Herfst

Banketbakkerij en Chocolaterie Herfst aan de Lange Tiendeweg gaat flink uitbreiden.

Daartoe heeft banketbakker Edwin Hoogenveen het voormalige pand van Herenmodezaak Mourik en tot voorheen Aziatische Kunstwinkel Asia & Art erbij gekocht en erbij getrokken.

Het breken en slopen is vandaag begonnen.

Na de verbouwing, die nog zeker vier weken gaat duren, komt er een grote en lange tearoom tevoorschijn.

Huiselijk
,,We krijgen er honderd vierkante meter bij. En vanaf de straatkant is het pand dertig meter diep", zo vertelt Hoogenveen. ,,Die lap gaan we inrichten als tearoom, met zo'n veertig zitplaatsen en fauteuils, een lounge-gedeelte, een kinderhoek waar ouders op hun gemak kunnen zitten en koffie/thee kunnen drinken, een stamtafel en een boekenkast. Zo huiselijk mogelijk allemaal..."

IJsselsteentjes
In de huidige tearoom aan de Lange Tiendeweg 43 komt een nieuwe bakkerij. De Lange Tiendeweg 43 blijft ook de ingang. Eenmaal binnen kun je via drie deuren en een grote deur (voor rolstoelers) de tearoom betreden. Verder komt er een grote glasplaat voor de bakkerij. Bezoekers kunnen dus de bakkers van Herfst aan de slag zien. Op de wanden verschijnen foto's van de oude Tiendeweg en wellicht wat oude bakkers-materialen. ,,De vorige eigenaar heeft een van de wanden al kaal gemaakt. Daar zijn de oude ijsselsteentjes blootgelegd. Dat houden we zo..."

Spannend
Hoogenveen nam vijf jaar geleden de zaak van Jan de Borst over. Inmiddels is hij ook eigenaar van de woningen boven de zaak. Het pand aan De Lange Tiendeweg 45 is ook aangekocht. ,,Het kwam op mijn pad. Dit is een uitgelezen mogelijkheid. Het is spannend, maar we hebben er heel veel zin in. Over aanloop in onze huidige winkel hebben we zeker niet te klagen. We moeten nu regelmatig bezoekers op zaterdag teleurstellen. Dat zit het gewoon helemaal vol. Het is sowieso wat krap in de huidige tearoom. Straks krijgen we zeeën van ruimte..."