Gouds Dagblad | Toch muziekfestival op GOUDAsfalt deze zomer

Toch muziekfestival op GOUDAsfalt deze zomer

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na de aangekondigde verhuizing van Riverdale Festival naar het Nieuwe Gouwe-terrein, leek het erop dat er dit jaar geen muziekfestival op GOUDasfalt zou plaatsvinden. Tot vandaag een gloednieuw festival werd aangekondigd: Select Festival. Op zaterdag 27 juli komen artiesten vanuit heel het land naar het iconische Goudse terrein.
 
Select Festival
Het nieuwste festival in Gouda richt zich op house- en technomuziek in de breedste zin. De naam ‘Select’ komt voort uit de zorg die de organisatie draagt voor een interessante line-up. “Onze artiesten, die we binnenkort aankondigen, staan op festivals als Dekmantel, DGTL en Wildeburg, maar op 27 juli ook in Gouda! Daar zijn we trots op.” Aldus Jos Uitterhaegen, programmeur van Select Festival. Naast het muzikale programma is er veel aandacht voor eten, drinken en kunst. Ongeveer 1100 bezoekers kunnen de eerste editie van het festival meemaken, daarmee wordt het intiemer dan Riverdale Festival van vorig jaar.
 
Goudse organisatie 
Select wordt georganiseerd door Gouwenaars Jos Uitterhaegen, Gerran Jansma, Roeland Nieuwhof, Gino Bakker en Niels Korte. Eerder dit jaar riepen Jos, Gino en Niels Jongerenvereniging Yunited in het leven. Hiermee trachten zij Gouda aantrekkelijker te maken voor jongeren. Select Festival kan volgens de drie als een enorme boost voor de stad werken. 
 
Reguliere tickets voor Select Festival zijn vanaf zondag 26 mei om 12u00 te koop.


Foto: Digitaal Dagblad