Nog een paar plekjes voor Een lege Plek

14 January 2020, 19:30 uur
Uitgaan
mainImage
Ruud Broekhuizen

Voormalig Stadsdichter van Gouda Ruud Broekhuizen presenteert zijn theaterprogramma ‘Een Lege Plek’. Met muziek, theater, zang en natuurlijk poëzie zoekt Ruud Broekhuizen naar een rijker leven.

Broekhuizen voert zijn theaterprogramma op met medewerking van Hartini van Rijssel, Mariëlle Rijkaart, Pauline van der Stadt en Sabien van Lommel.

Tevens is het de presentatie van zijn nieuwe dichtbundel.

Preek van de Leek
Op uitnodiging van De Federatie Gouda houdt voormalig Stadsdichter van Gouda zijn Preek van de Leek. Dat doet hij ook met en aan de hand van zijn theaterprogramma Een Lege Plek.

"De voorstelling van zaterdag is nagenoeg uitverkocht. Nog een paar kaartjes voor de snelle beslissers. Maar gelukkig is er de zondag nog. Dan doe ik dezelfde voorstelling, op uitnodiging van Federatie Gouda onder de titel De Preek vam de Leek. Voorstelling is dus hetzelfde, met na afloop de mogelijkheid om over de inhoud nog even door te praten onder leiding van Kim Magnee-de Berg", zo laat Broekhuizen weten.

Ruud Broekhuizen presenteert dichtbundel: ‘Een lege Plek’
Categorie:Muziek, Poezie, Theater
Datum: Zaterdag 18 januari en zondag 19 januari.
Aanvang: 20u00
Entree: €6,-

Over Ruud Broekhuizen
Ruud Broekhuizen (Bodegraven, 1967) is een journalist, tekstschrijver en dichter uit Gouda. Hij studeerde Bewegingswetenschappen en Journalistiek en is programmamaker bij KRO-NCRV. Voor die omroep schreef hij teksten voor radio en tv, waaronder veel hoorspelen en het scenario voor de jeugdsoap Lisa’s Missie, uitgezonden door NPO Zapp.

Tussen maart 2014 en medio 2016 was hij Stadsdichter van Gouda. Dit resulteerde in zijn eerste dichtbundel De Tweede Adem waarin zijn gedichten van 2 jaar stadsdichterschap zijn opgenomen. Daarnaast leverde hij bijdragen aan een aantal verzamelbundelbundels van Uitgeverij Heimdall.

In zijn gedichten is zijn journalistieke achtergrond soms terug te vinden door de maatschappelijke thema’s die erin zijn verwerkt. Daarnaast zoekt hij graag de verbinding met andere kunstdisciplines zoals muziek, zang, gesproken woord en poetry slam.