Gouds Dagblad | Om alvast in Middeleeuwse stemming te komen

Om alvast in Middeleeuwse stemming te komen

Kom zaterdag 26 oktober naar de Goudse binnenstad en stap in de tijdmachine. Om weer uit te stappen in de late middeleeuwen! In de tijd van kaasmakers en bierbrouwers. Van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers in plaats van internet, elektrisch licht en WhatsApp.

Gouda in 1511
Op Zotte Zaterdag vertellen we het verhaal van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit.

Hele centrum in middeleeuwse sferen
De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Op je route door de binnenstad ontdek je het Oude Stadhuys, het bestuurlijk centrum van middeleeuws Gouda. Het naastgelegen Arti Legi ‒ het bolwerk van Erasmus ‒ vol dichtkunst, filosofie en films. Neem een kijkje in de Agnietenkapel, waar muzikanten en vertellers voor je optreden, en in de Jeruzalemkapel, die de sfeer ademt van een klooster. Bezoek de unieke Sint-Janskerk met haar beroemde Goudse Glazen, waar monniken zingen terwijl kinderen kaarsen maken. En ga dan door naar Museum Gouda, voor een rondleiding van een chirurgijn of om heerlijk buiten te spelen in de tijd van toen!

Struin over de middeleeuwse warenmarkt, leer meer over de oude ambachten, stap in het theaterspektakel op straat. Kijk uit voor Fabela, de Zotte Nar, en … ontdek de zot in jezelf!

Alvast in de stemming komen? Bekijk het filmpje van de Zotte Zaterdag, editie 2018, die op zaterdag 20 oktober werd gevierd. Midvliet TV maakte een sfeerimpressie van dit evenement, dat zich vooral afspeelde op en rond het Marktplein met het prachtige stadhuis als middelpunt.