Gouds Dagblad | KLAPZAND ter plekke gemaakt en aangebracht

KLAPZAND ter plekke gemaakt en aangebracht

mainImage

De expositie KLAPZAND van Carien Vugts in de Firma van Drie is in het kader van de Maand van de Grafiek 2019. De expositie is vanaf zondag 10 november te zien en loopt tot 1 december. Het wordt een bijzondere grafiektentoonstelling temeer daar het werk speciaal voor de ruimte is ontworpen en tot zondag 10 november ter plekke wordt gemaakt en wordt aangebracht. Het kunstwerk zal een hele wand omvatten.

Tijdens de expositie van Carien Vugts is er divers grafisch werk van haar te bezichtigen. Ook laat zij op boeiende wijze zien welke ontwikkelingen de grafische kunst vanaf 2002 heeft ondergaan.

Naast het werk van Vugts maken Cisca Poldervaart (Stichting Grafein) en curator Katja Rodenburg een keuze uit eerder grafisch werk van Vugts in de vorm van een kleine presentatie en verzorgen zij een lezing over de moderne Grafiek in Gouda en de Grafiekcollectie van het Museum Gouda. Deze onderwerpen staan op het programma van de feestelijke finissage op zondag 1 december om 15u00.

Tijdens de finissage geeft Katja Rodenburg een lezing over het werk van Carien Vugts en de rijke grafiekgeschiedenis van Gouda. Aansluitend vinden er interviews plaats met Carien Vugts en de firmanten Cisca Poldervaart en Rins Heidema.

Opening van de expositie is op zondag 10 november om 15u00.
Finissage op zondag 1 december 2019 om 15u00.
Locatie: Kunstcentrum Firma Van Drie,  Achter de Kerk 13 te Gouda

Grafiekgeschiedenis in het kort
In 2002 vond een belangrijke gebeurtenis plaats in het Goudse culturele leven: de oprichting van de Grafiek Coalitie Gouda (GCG). Medeoprichter van de GCG was Henc van Maarseveen, grafisch kunstenaar en hoogleraar. De oprichting vond plaats als direct gevolg op de expositie van hedendaagse grafiek in Museum Gouda. De GCG heeft in de twaalf en half jaar van haar bestaan maar liefst 5 grafiekexposities in het Museum Gouda gehouden. Firma van Drie heeft deze gebeurtenis aangegrepen om het Goudse publiek kennis te laten maken met de kunstvorm grafiek.


Foto: Firma van Drie