Indisch eetcafé NUSA gaat proefdraaien

12 December 2019, 20:15 uur
Uitgaan
mainImage
horeca

Het Indisch eetcafé Nusa van het echtpaar Wayan Rusmini (37) en Joost van Vliet (51), gaat met ingang van 3 januari 2020 officieel open. Maar de komende weken gaan ze op een aantal dagen al proefdraaien. Te beginnen met morgen, vrijdag 13 december: Kaarsjesavond. "We gaan open met Kaarsjesavond! Kom gezellig eten... Op het menu staat: Soto Ayam - Nasi Campur - Spekkoek met ijs voor €29,50", zo nodigen de twee een ieder uit. Verder staan er proefavonden in de agenda op Tweede Kerstdag en tussen Kerst en Oud en Nieuw, op zaterdag 28 december.

Joost van Vliet en zijn partner Wayan kregen op 1 november de sleutel van het mooie restaurant in de luwte en schaduw van de reusachtige Sint Janskerk (zie frontfoto). De plek waar tot voor kort Jeffs Bistro en daarvoor restaurant Neo en restaurant Lavendel was gevestigd. "We gaan samen een Indisch eetcafé beginnen", zo vertelde Joost van Vliet ons in oktober. "Ik zorg voor de aankleding, inrichting, sfeer en gezelligheid. Mijn vrouw Wayan gaat koken. De naam is NUSA, vernoemd naar het eiland waar Wayan vandaan komt: Nusa Penida... Maar onze gerechten komen vanuit de hele Indonesische archipel"

Bekende
Joost van Vliet is een oude bekende in de Goudse horeca. Na en tijdens zijn studie aan de hotelschool en reizen voor de Holland America Lijn werkte hij onder meer voor eetcafé Vidocq en was hij oprichter van eetcafé De Beursklok, het latere eet- en drinklokaal Kamphuisen.

In 1996 vertrok Van Vliet naar Bali. ,,Ik heb veel gereisd, losse projecten gedaan en verder met motor en surfbroek vakantie gevierd. Totdat André Hemerik mij vroeg een aangekocht meubel in een container te stoppen en te verschepen naar Nederland. Toen ben ik echt zelfstandig ondernemer geworden en is de handel begonnen."

Nu handelt Van Vliet onder de naam Sunset Projects in teakmeubelen, all weather kussens, outdoor en lounge sets. Onder zijn klanten bevinden zich veel Goudse horecagelegenheden. Maar Van Vliet doet ook veel zaken in het buitenland en overzeese gebieden.

Tempo Doeloe
En nu dus weer een eigen eetcafé in Gouda. Vanaf 1 november zijn Joost en Wayan het pand Achter de Kerk 5 een beetje gaan verbouwen. "Cosmetisch aanpassingen, leuk maken, kleuren veranderen, wandkleden ophangen. De restyling is nagenoeg af. Vanaf morgen gaat het echte werk beginnen: proefdraaien en lekkere indische maaltijden maken en onze gasten verwennen. En verwachten per 3 januari open te gaan. Ja, nog altijd Tempo Doeloe... rustig aan, alle tijd. We willen wel wat goeds neerzetten..."