Gouds Dagblad | Gouda krijgt Koreaans streetfood restaurant

Gouda krijgt Koreaans streetfood restaurant

mainImage

Migag Korean Street Food opent media april een vestiging in de Wijdstraat. En wel in het oude pand van Pasta Mia, naast tabakszaak Van Vreumingen. 

Migag biedt een gevarieerde keuze aan heerlijke authentieke Koreaanse gerechten om mee te nemen of om ter plekke te nuttigen. Gezellig even bijpraten met familie of vrienden onder het genot van heerlijke Koreaanse hapjes of lekker gezond lunchen met collega’s zodat je er weer tegenaan kan op het werk. Gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid: DAT IS MIGAG!

Koreaanse keuken
De Koreaanse keuken bestaat uit gezonde, verse gerechten, zoals Pajeon (pannenkoekjes met lenteuit), Bulgogi (gegrild vlees) en gimbap (gevulde rijstrollen die iets weg hebben van sushi), om maar een paar voorbeelden te noemen. De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) die rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen. Drie, vijf en soms wel twaalf bijgerechten worden geserveerd, afhankelijk van de gelegenheid. Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en, het belangrijkste ingrediënt, chilipepers, die de speciale pittige smaak geven.

Zie ook https://korean-food.nl