De Goudse Eend tapt Eendje Meer

6 January 2020, 20:30 uur
Uitgaan
mainImage

De Goudse Eend vierde eind december het eerste lustrum.

Het eerste lustrum van speciaalbierencafe De Goudse Eend, gevestigd aan de Wilhelminastraat 66, werd gevierd met een eigen bier op tap. De naam, die uit 350 inzendingen is gekozen door een deskundige jury, is bedacht door Peter van de Arend. Tijdens het jubileum tapte Peter het eerste glas van Eendje Meer. "Kom je hem proeven in De Goudse Eend?", zo nodigt Jeroen Carol-Visser, de eigenaar van biercafé de Goudse Eend, een ieder uit.

"We bestaan nu 5 jaar. In deze 5 jaar is er heel veel gebeurd en veranderd in De Goudse Eend", vertelt Jeroen. "24 december 2014, 5 jaar geleden... om 11u15 kreeg ik de vergunning binnen en heb ik om 15u00 de deur open gedaan. Wat is er veel gebeurd en telkens stap voor stap zijn we een stukje gegroeid. Begonnen met 5 taps en 80 flesbier, toen 2 Brewdog taps erbij, toen weer twee taps erbij. Dus nu 9 tapbieren en 150 flesbier. Het terras erbij. De mooiste biertuin van Gouda. 56ste in de Cafe Top 100, lid van de Alliantie van Biertapperijen. Dank aan alle gasten, leveranciers en allen die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben gegeven aan De Goudse Eend!

Ter ere van dit eerste jubileum is door Jeroen Carol-Visser een eigen bierrecept gemaakt. Jeroen brouwde het bier zelf. En wel bij Fort brouwerij Duits & Lauret in Everdingen. "Dit bier heeft enige tijd in de gistvaten gezeten om te rijpen. Het is uiteindelijk een mooie quadrupel geworden. Het was aan de gasten om een naam te bedenken. Dat is Eendje Meer geworden..."