Gouds Dagblad | De Dirigent moet je echt zien!

De Dirigent moet je echt zien!

mainImage

Inmiddels hebben al meer dan 120.000 Nederlanders de bijzondere film De Dirigent gezien. In Cinema Gouda is het de best bezochte 50+ bios titel van 2018. Ter viering hiervan houdt Cinema Gouda een laatste vertoning van De Dirigent op dinsdag 12 februari met een gratis naborrel in aanwezigheid van hoofdrolspeler Christanne de Bruijn, regisseur Maria Peters en producent Dave Schram! Ontvang een heerlijk glas wijn en bittergarnituur en stel hen al je vragen. Aanvang: vanaf 15u00.

Regisseuse Maria Peters, hoofdrolspeelster Christanne de Bruijn, producent Dave Schram en Raymond Thiry waren op zaterdag 27 oktober ook te gast bij Cinema Gouda in het kader van de VIP-vertoning en premiere van hun film De Dirigent. Voorafgaand aan de film ontvingen de bezoekers een feestelijk glas cava en zagen ze de bijzondere film De Dirigent. Na afloop was er een korte Q&A in de zaal waarin alle vragen gesteld kunnen worden aan de cast. Vervolgens ging iedereen gezamenlijk naar de foyer waar met de cast nagepraat kon worden onder het genot van luxe amuses en heerlijke wijnen. En dat was heel gezellig. De Cinema Gouda doet dit nog eens dunnetjes over.

Programma:
15:15 uur: ontvangst met cava
15:45 uur: start film De Dirigent
18:15 uur: Q&A in de zaal met cast van de film
18:30 uur: naborrel met aanwezigheid van de cast.

Zie ook www.cinemagouda.nl

Over De Dirigent
Een bijzondere film gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Haar bewogen leven staat in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld. Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chef-dirigent: Karina Canellakis.