Zevenklapper voor Jodan Boys

21 April 2019, 09:14 uur
Sport
mainImage

Jodan Boys heeft zaterdag een hele mooie overwinning op XerxesDZB geboekt. Onder zomerse omstandigheden wist Jodan Boys zevenmaal het net te vinden. Fanny Waandels scoorde een hattrick en Tuithof wist twee keer doeltreffend af te ronden. Overige doelpuntenmakers waren Kevin de Vries uit een penalty en Yusri el Kandoussi.

Xerxes DZB heeft alleen in de eerste helft enigszins partij kunnen bieden. Na de snelle openingstreffer van Fanuel Waandels kwam de Rotterdammers in de 13-de minuut langszij toen Wembly Paulino Reyes vrij kon aanleggen. In de 25-ste minuut was Jordi Tuithof doeltreffend terwijl Kevin de Vries na een half uur een strafschop verzilverde. Het verzet leek gebroken totdat Michael Navajas Sanches in de 45-ste minuut de aansluitingstreffer kon produceren.

Kort na rust wist Jordi Tuithof wederom te scoren en daarmee was het verzet gebroken. XerxesDZB kon niet meer voor gevaar zorgen. Waandels (2x) en Ysuri el Kandoussi voerden de score voor Jodan Boys nog verder op. Verder is het goed om te melden dat Ismael Aïtsmhand zijn debuut heeft gemaakt in Jodan Boys 1. De jonge verdediger lostte in de laatste tien minuten Enzo Huntink af.

Jodan Boys oefent aankomende dinsdag op het Kasteel tegen Jong Sparta. Aanvang van de wedstrijd is 20u00.

Volgende week zaterdag is Jodan Boys vrij. Op 4 mei speelt Jodan Boys thuis tegen SC Feyenoord.