Gouds Dagblad | Zes treffers voor Guus van IJperen

Zes treffers voor Guus van IJperen

mainImage

Op zaterdagavond wist de gehele top vier van de Eredivisie Heren te winnen. Koploper UZSC smoorde voorlopig de ambities van ZV De Zaan. De Zaankanters gingen met 7-9 onderuit en kukelden daarmee de top vier weer uit richting de vijfde plek. Widex GZC Donk versloeg PSV eenvoudig met 17-9. International Guus van IJperen was zes keer trefzeker.

Nummer drie AZC wist in de reprise van de halve finale van vorig seizoen tegen ZVL-1886 Tetteroo met 11-5 te winnen. De Alphenaren zijn nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Naaste achtervolger Het Ravijn zegevierde met 13-3 tegen SVH en volgt op één punt achterstand. 

In Borculo boekte ZV De Ham een zeer welkome overwinning tegen thuisploeg Schuurman BZC. De Ham had al vijf wedstrijden op rij niet kunnen winnen, maar haalden met 13-15 weer eens de volle buit binnen. Door de zege schuift de middenmoot weer verder in elkaar. Ook dankzij de 13-8 zege van Polar Bears op ZPB H&L Productions. Aan de hand van de uitblinkende Tom de Weerd stegen de beren naar de achtste plek.

Zaterdag 30 november
Eredivisie Heren
Widex GZC Donk - PSV 17-9
Periodestanden: 5-1, 5-2, 4-3, 3-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Guus van IJperen 6, Ton van der Velden 3, Mees Keuning 3, Quint van den Heuvel 2, Stan van den Heuvel 2, Mart van der Weijden.
Doelpuntenmakers PSV: Levy Kort 3, Melle Evers 2, Stijn Simons 2, Quint Pijnenburg 2.

KNZB-Beker Dames
Er waren ook twee wedstrijden in het bekertoernooi. Het Ravijn hield met tien speelsters en speelster Margreet ter Schure in het doel, goed stand tegen een op oorlogssterkte Polar Bears. De ploegen hielden elkaar op 11-11. In Barendrecht stonden ZPB en GZC Donk tegenover elkaar. Met Maud Megens namens GZC Donk - die een derde van de doelpuntenproductie voor haar rekening nam - won de Goudse ploeg met 8-23. 

KNZB-Beker Dames
ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk 8-23
Periodestanden: 3-5, 3-5, 2-6, 0-7
Doelpuntenmakers GZC Donk: Maud Megens 7, Laura van der Graaf 3, Isabella van Toorn 3, Nomi Stomphorst 3, Brigitte Sleeking 3, Lizette Rozeboom, Jade Polders, Lindsay Bouma, Anouk Vermeulen.
Doelpuntenmakers ZPB: Karlijn Fokke 3, Cyntha Schouten 2, Eva Legierse, Meike van der Windt, Manouk van Neutegem.

Poule A
Polar Bears 4-10
Het Ravijn 4-8
ZVL-1886 Tetteroo 4-7
ZV De Ham 4-3
PSV 4-0

Poule B
ZV De Zaan 4-9
Widex GZC Donk 4-9
UZSC 3-6
ZPB H&L Productions 3-0
SWOL 1894 2-0


Door: waterpolo.nl | Foto: Orange Pictures