Winst voor dames en heren Widex GZC Donk

11 November 2018, 14:21 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de Eredivisie Dames wonnen Widex GZC Donk, UZSC en Polar Bears gisteravond hun wedstrijden. Voor GZC Donk (12-5 tegen ZV De Zaan) en UZSC (10-8 tegen Het Ravijn) was het de tweede overwinning op rij. Laura van de Graaf (zie foto) nam vier doelpunten voor haar rekening.

Regerend landskampioen Polar Bears, dat voor het eerst dit seizoen in actie kwam, won met 8-17 van ZPB H&L Productions. De overwinning van UZSC, waar aanvoerder Dagmar Genee, Danique Lauritsen en Hanna Hogervorst ontbraken, viel zodoende knap te noemen.

In de Eredivisie Heren was SVH dichtbij de eerste punten van het seizoen. In Amersfoort bleef de wedstrijd tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort lang spannend, maar trok de thuisploeg net aan het langste eind: 11-10. Max van der Werve was aan Amersfoortse zijde met zes treffers goed op dreef. In Borculo won Schuurman BZC haar derde wedstrijd op rij, ditmaal werd ZV De Ham met 18-10 opzij gezet. Daarmee wipte de ploeg op de ranglijst over ZVL-1886 heen naar de zesde plek. ZVL verloor met 10-8 van AZC, net als tijdens de Supercup waren de verschillen niet groot, maar AZC was wederom de winnaar, dit keer won de ploeg met 10-8.

Koploper blijft nog altijd UZSC, dat een nette 9-4 zege op Het Ravijn boekte. De Utrechters hebben na zes wedstrijden nog altijd de maximale score van achttien punten te pakken. Op plek drie blijft Polar Bears staan. De Edese ploeg haalde een zwaarbevochten 8-10 zegen binnen op ZPB. Tot slot won Widex GZC Donk met 11-8 van ZV De Zaan.

Zaterdag 10 november
Eredivisie Dames
Widex GZC Donk - ZV de Zaan 12-5
Periodestanden: 2-0, 3-2, 3-3, 4-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: Laura van der Graaf 4, Anouk Vermeulen 2, Isabella van Toorn 2, Melissa Dongelmans, Lindi Stolle, Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Yara Galjé 3, Blom van de Velde, Lotus Plugge.

Eredivisie Heren
Widex GZC Donk - ZV De Zaan 11-8
Periodestanden: 2-4, 3-1, 1-0, 5-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 4, Tim Reuten 3, Stan van den Heuvel 2, Lars Reuten, Fabian van Niekerk.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Angelo Corver 2, Luka Jovanovic 2, Zvonimir Andelic, Jesper Aantjes, Phil Brantjes, Robert Bosma.

Bron: waterpolo.nl