Wijnaldum helpt bondscoach De Boer aan eerste zege

15 November 2020, 19:58 uur
ANP

Het Nederlands elftal heeft zondag de voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd Bosnië en Herzegovina met 3-1 verslagen.

Het betekende de eerste zege onder leiding van bondscoach Frank de Boer, die een kleine twee maanden geleden Ronald Koeman opvolgde. De Boer debuteerde met een nederlaag tegen Mexico (0-1) en zag Oranje achtereenvolgens gelijk spelen tegen Bosnië en Herzegovina (0-0), Italië (1-1) en Spanje (1-1).

Aanvoerder Georginio Wijnaldum maakte in het eerste kwartier twee treffers en staat nu op twintig doelpunten voor het Nederlands elftal. Na rust zorgde Memphis Depay voor de 3-0. Ook hij staat nu op twintig treffers als international. De tegentreffer kwam in de 63e minuut op naam van Smail Prevljak.

Oranje gaat door de zege aan kop in groep 1 van de A-divisie van de Nations League met 8 punten. Polen (7 punten) en Italië (6 punten) spelen later op zondag nog tegen elkaar.