Widex GZC Donk verovert Supercup

23 September 2019, 11:32 uur
Sport
mainImage
Maud Megens nam maar liefst acht treffers voor haar rekening.

UZSC (heren) en Widex GZC Donk (dames) hebben de eerste prijs van het seizoen te pakken. De beide landskampioenen van het afgelopen jaar waren in de traditionele seizoensouverture te sterk voor AZC en Polar Bears. GZC Donk maakte korte metten met Polar Bears: 19-7 werd het maar liefst. Tussen UZSC en en thuisclub AZC was het wat spannender: 9-5.

Goudse aanval draait op volle toeren
De nieuwe namen van GZC Donk lieten zich gelijk zien in de Alphense Aquarijn. International Maud Megens luisterde haar rentree op met acht treffers, collega-international Brigitte Sleeking debuteerde met drie treffers en Lizette Rozeboom trof ook drie maal doel. De overige treffers kwamen op naam van Marloes Nijhuis (3) en Laura van der Graaf (2). De Goudse ploeg was veel te machtig voor het jonge Polar Bears, waar Aniek Roekevisch debuteerde. Halverwege was de stand nog 9-5. In de laatste twee periodes toonde GZC Donk met twee keer 5-1 weinig genade voor de berinnen.

Vertrouwde Utrechtse namen verslaan vernieuwd AZC
De strijd bij de heren was een stuk spannender. Het vernieuwde AZC bleef lang in het spoor van UZSC. Diep in de derde periode ging de stand naar 7-5 in het voordeel van de Utrechters, waarna er minutenlang geen treffers volgden. In de slotfase stelde de landskampioen de zege via doelpunten van Benjamin Hoepelman en Sebastiaan Hessels veilig en konden weer een nieuwe beker aan de prijzenkast toevoegen. 

Zondag 22 september
UZSC - AZC 9-5
Periodestanden: 2-2, 2-1, 3-2, 2-0
Doelpuntenmakers UZSC: Flemming Kastrop 2, Benjamin Hoepelman 2, Sebastian Hessels, Arjan de Haas, Bram van den Bersselaar, Joost van der Burg, Gies Wijnhoven.
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 2, Adam Maklari 2, nnb.

Widex GZC Donk - Polar Bears 19-7
Periodestanden: 5-3, 4-2, 5-1, 5-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Maud Megens 8, Lizette Rozeboom 3, Marloes Nijhuis 3, Brigitte Sleeking 3, Laura van der Graaf 2.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Iris Wolves 2, Marit Bergers 2, Lola Moolhuijzen, Aniek Roekevisch, Nienke Vermeer.
Bijzonderheid: Aniek Roekvisch (Polar Bears) debuteerde. 
 


Door: waterpolo.nl