Widex GZC Donk strandt in zicht van finale

16 April 2018, 08:47 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Polar Bears is er voor het tweede jaar op rij in geslaagd om de finale te bereiken in de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap. In het derde, beslissende duel tegen Widex GZC Donk won het met 8-6. In de finale treft het ZVL-Tetteroo, wat daarmee een juiste afspiegeling is van de reguliere competitie waarin beide ploegen veruit de beste waren.

Voor de ploegen was het treffen het derde duel binnen drie dagen, wat in de eindfase ook wel merkbaar was aan beide kanten. Al had Polar Bears toen al een gat geslagen. Toch zaten de supporters niet lekker, zeker met de wedstrijd van afgelopen vrijdag nog in het achterhoofd. Ook dit keer bleef GZC Donk in de buurt, resulterend in een 7-4 stand na drie periodes. In de laatste periode persten de Gouwenaren er nog een slotoffensief uit, maar de berinnen hielden stand. Zelfs toen keepster Joanne Koenders gepasseerd werd, lag Simone van de Kraats in de slotfase nog in de weg op de doellijn. Toen Luna de Vries in de laatste minuut de 8-5 binnenschoot kon het Edese feestje echt beginnen.

Coach Evangelos Doudesis sprak na afloop trots over zijn ploeg. ,,Ik heb niet getwijfeld aan een goede afloop, ook niet na afgelopen vrijdag. Dit team, deze prestatie, klasse. Ons jonge team, onder aanvoering van onze onmisbare en ervaren krachten Nienke Vermeer en Marit Bergers, die maakten het verschil."

Zondag 15 april
Polar Bears - Widex GZC Donk 8-6
Periodestanden: 2-0, 2-1, 3-3, 1-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Marit Bergers 2, Laura Schinkel 2, Iris Wolves 2, Simone van de Kraats, Luna de Vries.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 4, Kahly Kruisinga, Isabella van Toorn.

Zaterdag 14 april
Widex GZC Donk - Polar Bears 6-11
Periodestanden: 1-2, 1-2, 3-4, 1-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Isabella van Toorn 2, Marit van der Weijden, Melissa Dongelmans, Lindi Stolle, Lindsay Bouma.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 3, Iris Wolves 2, Marit Bergers 2, Nienke Vermeer 2, Luna de Vries, Cynthia Mulder.

Vrijdag 13 april
Polar Bears - Widex GZC Donk 10-11 (Na strafworpen 3-4)
Periodestanden: 3-0, 2-1, 0-4, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nienke Vermeer 2, Marit Bergers, Luna de Vries, Simone van de Kraats, Iris Wolves, Cynthia Mulder.
Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Marit van der Weijden 3, Melissa Dongelmans, Lindsay Bouma, Kahly Kruisinga, Merel de Rooy.