Widex GZC Donk plaatst zich voor halve bekerfinale

19 November 2018, 14:03 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De returns van de kwartfinales in de KNZB-Beker hebben kwalificatie opgeleverd voor Polar Bears, AZC en Widex GZC Donk. ZV De Ham vergezeld het trio naar de halve finale, na de uitsluiting van Schuurman BZC.

Zondagavond wonnen Polar Bears en AZC hun wedstrijd vrij eenvoudig. GZC Donk moest zeer diep gaan, verloor zelfs de wedstrijd, maar hield een positieve marge van één doelpunt over. In Barendrecht trok ZPB alles uit de kast. Met de nipte 11-9 nederlaag van een dag eerder en de steun van het fanatieke thuispubliek langs de badrand, was de strijd op voorhand al geenszins gestreden. De Barendrechters sloten de eerste twee periodes met een doelpunt voorsprong af, maar wisten de marge nooit groter te krijgen. In de slotfase pakte GZC Donk zelfs nog een 8-9 voorsprong, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Via Jari Krijgsman en Maurice Dentro tilde ZPB de stand naar 10-9 en ging de ploeg voor een alles-of-niets-offensief, maar kon niet meer scoren.

KNZB-Beker Heren
Zondag 18 november

ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk 10-9
Periodestanden: 4-3, 1-1, 2-3, 3-2
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Maurice Dentro 3, Kevin van Baarle 2, Twan de Kadt, Michael de Kreek.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Cas Westerwoudt 2, Ton van der Velden, Joep de Jong, Tim Reuten, Lars Reuten (zie foto).

Eerdere uitslagen

Zaterdag 17 november

Widez GZC Donk - ZPB H&L Productions 11-9
Periodestanden: 3-0, 2-3, 3-3, 3-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Quint van den Heuvel 2, Cas Westerwoudt 2, Lars Reuten 2, Fabian van Niekerk, Joep de Jong.
Doelpuntenmakers ZPB: Michael de Kreek 4, Oscar Visser 2, Kevin van Baarle 2, Rick Vermeulen.

Dames
In het damestoernooi werd er gisteravond één wedstrijd gespeeld. Widex GZC Donk won volgens verwachting ruim van De Ham. In Krommenie eindigde de wedstrijd in 3-25. Op 1 december volgen de returns.

Kwartfinales KNZB-Beker Dames
Zondag 18 november

ZV De Ham - Widex GZC Donk 3-25
Periodestanden: 0-6, 2-6, 0-6, 1-7
Doelpuntenmakers De Ham: nnb.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 5, Kahly Kruisinga 4, Nomi Stomphorst 3, Laura van der Graaf 3, Anouk Vermeulen 3, Storm Willemsen 2, Isabella van Toorn 2, Lindi Stolle 2, Kayleigh Schonewille.

Bron: waterpolo.nl