Widex GZC Donk maakt gehakt van De Ham

13 October 2019, 10:52 uur
Sport
mainImage
Marloes Nijhuis

Na twee speelrondes zijn vier ploegen nog zonder puntverlies. Widex GZC Donk. Het Ravijn, ZVL-1886 Tetteroo en UZSC wisten ook hun tweede wedstrijd te winnen. De Ham en SWOL 1894 moesten de punten delen, maar gingen daardoor wel van de nul af.

32 treffers in Krommenie
Ook in Krommenie vielen er veel doelpunten (32) tussen ZV De Ham en GZC Donk, met 11-21 in het voordeel van de huidige landskampioen. Ondanks dat Merel de Jong (5) en Amy Rozemeijer (4) namens De Ham op schot waren, had GZC Donk een groter arsenaal aan doelpuntenmakers. Lizette Rozeboom maakte er met zeven uiteindelijk de meeste.

In Eindhoven vloog SWOL uit de startblokken. De ploeg had duidelijk wat goed te maken na de ruime bekernederlaag (6-51) van vorige week tegen ZV De Zaan. Binnen vier minuten stond er 0-4 op het scorebord. Die marge behield de ploeg tot de lange pauze (7-11), daarna kwam de thuisploeg steeds dichterbij. In de derde periode schoot Gazizah Khalandi PSV voor het eerst naast de Zwollenaren. Die gaven zich echter niet gewonnen. Elsemiek Sevenich – die zeven keer scoorde – bracht haar ploeg tot twee keer toe op voorsprong, maar uiteindelijk moest SWOL genoegen nemen met 15-15. Wel behaalden ze daarmee hun eerste Eredivisiepunten in de historie.

Vertrouwde namen op schot
Bij ZVL maakte Iefke van Belkum als vanouds het verschil. Mede dankzij drie treffers van haar hand, waarvan twee in de laatste periode, won ZVL met 9-11 van ZV De Zaan. De Zaanse ploeg is nog altijd puntloos. Datzelfde geldt voor Polar Bears. De finalist van de laatste drie seizoenen verloor in Nijverdal met 8-6 van Het Ravijn.

Tot slot was UZSC in Barendrecht te sterk voor ZPB H&L Productions. Ook bij de Utrechters was een ‘vertrouwde’ naam op schot. Nerida Drewes schoot vijf keer raak en leidde haar ploeg naar de 9-13 overwinning. 

Zaterdag 12 oktober
ZV De Ham – Widex GZC Donk 11-21
Periodestanden: 2-3, 3-7, 1-6, 5-5
Doelpuntenmakers De Ham: Merel de Jong 5, Amy Rozemeijer 4, Duchanka Kammerman, Danique Sap.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Lizette Rozeboom 6, Saskia Vos 4, Marloes Nijhuis 4, Isabella van Toorn 3, Lindsay Bouma 2, Jade Polders, Anouk Vermeulen.