Widex GZC Donk dichtbij finale

14 April 2018, 10:22 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De eerste halve finaleduels in de eredivisie van het dameswaterpolo hebben geresulteerd in overwinningen voor ZVL-Tetteroo en Widex GZC Donk. In Leiden was ZVL met 9-8 net te sterk voor UZSC. GZC Donk won in Ede na strafworpen met 10-11. Vanavond vanaf 20u00 is de return in het Goudse Groenhovenbad.


Dat er überhaupt strafworpen aan te pas moesten komen in Ede mocht een wonder heten. Halverwege de wedstrijd leidde Polar Bears met 5-1. Het scoorde soepel en keepster Joanne Koenders stopte de één na de andere bal. Na de lange pauze wist de Goudse ploeg echter steeds meer gaatjes in de Edese defensie te vinden. Nadat het meerdere keren paal en laat raakte, sloop het naderbij de berinnen en voltooide het een glorieuze comeback met een 5-7 voorsprong.

Toch vocht Polar Bears zich weer naast GZC Donk. Wat in de 14 minuten(!) daarvoor niet lukte, gebeurde twee minuten voor het einde wel met een doelpunt van Iris Wolves. In de ultieme slotfase werd het nog 7-7 via Cynthia Mulder, toen GZC Donk in de laatste aanval toch nog een schot loste en de berinnen nog een aanval bood.

In de strafworpenserie liet coach Evangelos Doudesis van Polar Bears tweede keepster Sacha Kimenai de eerste strafworpen keepen, maar dat had weinig effect. Aan de andere kant stopte Michelle Boone twee strafworpen. Zodoende mocht Melissa Dongelmans de beslissing brengen met de 10-11. Tijdens de serie werd het publiek dat achter de goal van Polar Bears nog van hun plek weggestuurd door de wedstrijdleiding.Ook UZSC knokt zich terug
In Leiden was het UZSC dat in eerste instantie brutaal de voorsprong pakte door treffers van Dagmar Genee (2x) en Danique Lauritsen. Daarna pakten de Leidsen de voorsprong weer over, die ze tot aan de derde periode koesterden. In de laatste periode kwamen de Utrechters knap terug tot 8-8 en kon het erop erover. De Utrechtse storm ging wat liggen en via Marianne de Groot nam ZVL weer de voorsprong. Een overtalsituatie voor UZSC 43 seconden voor het einde had ook strafworpen kunnen brengen, maar tot zover kwam het niet. De stand eindigde op 9-8 en dat had ZVL vooral te danken aan Marianne de Groot, die zes keer scoorde.Vrijdag 13 april
Polar Bears - Widex GZC Donk 10-11 (Na strafworpen 3-4)
Periodestanden: 3-0, 2-1, 0-4, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nienke Vermeer 2, Marit Bergers, Luna de Vries, Simone van de Kraats, Iris Wolves, Cynthia Mulder.
Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Marit van der Weijden 3, Melissa Dongelmans, Lindsay Bouma, Kahly Kruisinga, Merel de Rooy.

Strafworpenserie:
Nienke Vermeer (Polar Bears) 1-0
Marit van der Weijden (Widex GZC Donk) x
Simone van de Kraats (Polar Bears) x
Isabella van Toorn (Widex GZC Donk) 1-1
Luna de Vries (Polar Bears) x
Kahly Kruisinga (Widex GZC Donk) 2-1
Iris Wolves (Polar Bears) 2-2
Lindi Stolle (Widex GZC Donk) 2-3
Nina ten Broek (Polar Bears) 3-3
Melissa Dongelmans (Widex GZC Donk) 3-4

ZVL-Tetteroo - UZSC 9-8
Periodestanden: 3-3, 3-1, 2-1, 1-3
Doelpuntenmakers ZVL: Marianne de Groot 6, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt.
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 3, Emma van Rossum 2, Danique Lauritsen, Sonja Schröder, Esther Scheij.

Bron: waterpolo.nl