Widex GZC Donk bivakkeert in 'niemandsland'

1 March 2019, 10:49 uur
Sport
mainImage

Met nog maximaal zeven competitiewedstrijden te gaan begint de spanning in de Eredivisie heren toe te nemen, nu de eerste beslissingsfase lijkt aan te breken. De komende weken kunnen diverse ploegen zeer goede zaken doen voor bijvoorbeeld thuisvoordeel in de play-offs. Maar staat ook de beslissing of het play-offs of play-outs worden op het spel.

Afstand van de rest
Bovenin de competitie hebben koploper UZSC, AZC en Widex GZC Donk al een tijd afstand genomen van de rest. UZSC en AZC gaan onderling uitmaken wie als nummer één de play-offs in gaat, bovendien komen beide ploegen elkaar nog tegen op 24 maart in Alphen aan den Rijn. Aanstaande zaterdag krijgt UZSC ZV De Zaan op bezoek. Dat wordt een weerzien met De Zaan-speler Jesper Aantjes, die met UZSC drie landstitels veroverde. Vorige week was er wel slecht nieuws voor de Utrechters. Topscorer Benjamin Hoepelman scheurde tegen AZC een band in zijn pols en is vier tot zes weken uitgeschakeld.

AZC speelt in de eigen Aquarijn tegen ZV De Ham. Voor de Alphenaren is dat het eerste duel na de 5-2 nederlaag tegen UZSC, waarmee de ploeg de koppositie over moest doen aan de Utrechters. Met De Ham treft de ploeg een tegenstander die in goeden doen is. Na de winterstop boekten zij drie overwinningen (ZPB H&L Productions, Het Ravijn, GZC Donk) en leed twee nipte nederlagen (Polar Bears, UZSC).

Niemandsland
GZC Donk bivakkeert nog altijd in ‘niemandsland’ op plek drie. De Gouwenaars kijken met zes punten achterstand naar boven. Kijken ze naar beneden zien ze een voorsprong van negen punten op de nummers vier. Komende zaterdag treft de aanstaand bekerfinalist met ZVL-1886 ook een ploeg die in vorm is. Na de winterstop verloren de Leidenaren alleen van Het Ravijn, de overige vier wedstrijden gingen allemaal gewonnen. Bovendien staat er ook voor hen een hoop op het spel. ZVL is met ZV De Zaan en Polar Bears in de slag om plek vier.

Zaterdag 2 maart
Eredivisie Heren
18.15 uur Widex GZC Donk - ZVL-1886 (scheidsrechters Zwart en Van der Loo)
18.30 uur Polar Bears - SVH (scheidsrechters Pastoors en Taylan)
19.00 uur Schuurman BZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters De Jong en Hinds)
19.15 uur ZPB H&L Productions - Het Ravijn (scheidsrechters Van Wanrooij en Bervoets)
19.30 uur AZC - ZV De Ham (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Gransjean)
19.45 uur UZSC - ZV De Zaan (scheidsrechters Van Duijnen en Smit)