Waterpolosters winnen nu wel van Canada

17 December 2019, 09:22 uur
Sport
mainImage

De Nederlandse waterpolosters zijn het toernooi om de Holiday Cup in de Verenigde Staten begonnen met een klinkende zege op Canada. De ploeg van de Rotterdamse bondscoach Arno Havenga zegevierde in Princeton, in de staat New Jersey, met 17-8 (5-2 4-5 3-1 5-0).

Oranje had vorige week op het toernooi om de Canada Cup in Montreal nog met 11-10 verloren van het gastland. De waterpolosters verloren in Canada ook van Rusland (11-17) en de VS (5-11). Ze wonnen in Montreal alleen van China (12-10).

In de eerste wedstrijd om de Holiday Cup blonk Ilse Koolhaas uit. Haar vier doelpogingen waren allemaal raak. Sabrina van der Sloot, Iris Wolves, Nomi Stomphorst, Kitty Lynn Joustra en Simone van de Kraats scoorden twee keer, Dagmar Genee, Maud Koopman en Rozanne Voorvelt allemaal één keer. Oranje speelt in Princeton ook nog tegen de VS, Rusland en Italië. De toernooien in Noord-Amerika dienen als voorbereiding op het EK, volgende maand in Boedapest. Havenga laat zijn ploeg daarom steeds in wisselende samenstellingen spelen.