Waterpolosters ook veel te sterk voor Duitsland

13 January 2020, 13:32 uur
ANP

De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun tweede duel op het EK in Boedapest met duidelijke cijfers gewonnen. Na Israël was nu Duitsland geen partij voor de vrouwen van de Rotterdamse bondscoach Arno Havenga: 23-3. Vivian Sevenich en Simone van de Kraats waren de topschutters bij Oranje. Beide linkshandige speelsters maakten vier doelpunten.

Oranje leidde na het eerste kwart al met 6-1. Met een scoringspercentage van 60 procent was de ploeg van Havenga in die periode al veel te sterk voor de Duitse vrouwen, die zondag al met 13-4 hadden verloren van Italië. Oranje was zondag met ruime cijfers (22-3) te sterk voor Israël. Pas woensdag treft Nederland met Italië een tegenstander van niveau, met Spanje de sterkste opponent in de poule.

Met een 11-1-voorsprong werd de rust bereikt. Na het derde kwart (5-0) werd ook in het laatste kwart het overwicht in ruime cijfers uitgedrukt: 7-2. Havenga kon opnieuw al zijn speelsters doorwisselen. Ook beide keepsters - Joanne Koenders en Debby Willemsz - losten elkaar net als tegen Israël weer om en om af onder de lat. De overige doelpunten kwamen op naam van Maud Megens, Maartje Keuning, Sabrina van der Sloot (allen 3), Iris Wolves (2), Kitty-Lynn Joustra, Nomi Stomphorst, Dagmar Genee en Bente Rogge.

Nederland speelt behalve tegen Italië en Spanje ook nog tegen Frankrijk. De nummers 1 tot en met 4 van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales.