Vollingo dames beloond voor hard werken

18 March 2019, 10:31 uur
Sport
mainImage
Kirsti Huizinga
De goed spelende en veel scorende Julie Kroon vindt ook hier weer een gaatje in het blok van VC Velden.

Waar het de afgelopen weken tegen medekoplopers eigenlijk als vanzelf leek te gaan, was het deze zaterdagavond 16 maart een zware bevalling voor de kersverse koploper uit de 1e divisie A. De ploeg van John Stubbe sleepte er tegen VC Velden toch een degelijke 3-1 overwinning uit.

De gasten van VC Velden hadden vorige week al kampioenskandidaat Volley Tilburg gevloerd en lieten ook in Sporthal de Zebra zien dat ze tot meer in staat waren dan hun stand deed vermoeden.

In de eerste twee sets moest VollinGo diep gaan, maar was vooral in de eindfase van de sets effectiever. Voor beide sets gold wel dat er een achterstand moest worden weggewerkt en dat de thuisploeg pas op 16 langszij kwam (25-21, 25-22).

In de derde set kreeg de taaie ploeg uit Velden wat ze verdiende met goed verdedigen en was VollinGo slordig in de rally (22-25).

De klad
De klad leek er in te zitten bij VollinGo en ondanks wat wissels bleef de score positief voor VC Velden (11-17). De gewisselde spelers werden teruggezet en dat bleek een goede zet. Met wat goede services en gewonnen rally’s hervonden de thuisspelende dames hun zelfvertrouwen en zetten de tegenstander onder druk. VC Velden stribbelde nog even tegen en overleefde twee matchpoints maar de derde was raak en dus een 3-1 overwinning voor VollinGo.

Nog vier speelronden
Sliedrecht Sport D2 tekende voor een zelfde overwinning en blijft dus op slechts 1 puntje afstand tweede. Volley Tilburg verloor alweer en ziet daarmee het gaatje groeien tot vijf punten. Met nog vier speelronden te gaan spelen de drie bovenste teams nu wekelijks finales. Op zaterdag 13 april zullen we weten wie promoveert naar de Topdivisie. Op zaterdag 6 april om 19u00 speelt VollinGo dames 1 de laatste thuiswedstrijd.


Door: Kirsti Huizinga