Gouds Dagblad | VollinGo Dames 1 blijft winnen

VollinGo Dames 1 blijft winnen

mainImage
Aanstaande zaterdag 16 maart, 19u00: VollinGo D1 – VC Velden D1 in Sporthal de Zebra.

In de afgelopen weken trof VollinGo al de toenmalige nummers 1 en 2 en wist die beide wedstrijden om te zetten in zeer duidelijk positief resultaat. Zowel Volley Tilburg (uit met 0-4) als Sliedrecht Sport 2 (thuis 3-1) troffen een ontketend VollinGo tegenover zich. Ook Ledub Volleybal werd aan de zegekar gebonden: 4-0. Daarmee is de ploeg van John Stubbe in de Eerste Divisie A zelfs koploper geworden.

Met de uitwedstrijd op zaterdag 9 maart naar de nummer 4 van de competitie en de wetenschap dat ook Ledub Volleybal in goede vorm verkeerde lag er een belangrijke uitdaging op het bord. VollinGo startte voortvarend en pakte met een sterke service als grootste wapen een directe voorsprong (4-11). Na even wakker geschud te zijn deed de sterke tegenstander van zich spreken en zette de passers van VollinGo onder druk en kwam gevaarlijk dichtbij (15-16). VollinGo bleef rustig en sterk in service en de blokkering pakte het beste van alles in de slotfase van set 1 (21-25).

Set 2 had een heel ander begin en de thuisploeg uit Budel was tot de 11 sterk aan de leiding. De kracht van de laatste weken is echter dat VollinGo rustig omgaat met dit soort momenten en lijkt te vertrouwen op eigen kracht. 5 punten op rij zorgden voor een mooie voorsprong die met vooral een zeer sterke rally werd uitgebouwd en winst opleverde in set 2 (20-25).

Ledub Volleybal gaf zich niet gewonnen en startte alweer goed. Maar ook nu was VollinGo niet onder de indruk van een achterstand van 5 punten (8-3) en denderde in één keer door naar een gelijke stand. Beide teams lieten zich van hun beste kant zien aan het aanwezige publiek en dat leverde mooi volleybal op (20-20). Maar de meiden uit de stroopwafelstad ontpopten zich als de koninginnen van de eindfase en legde een overwinning vast door ook nu 5 punten op rij te maken (20-25).

In de huidige speelwijze tot en met de 1e divisie (altijd 4 sets en 5 punten te verdelen) is 3-0 voorstaan bijna nooit de garantie tot het vasthouden van niveau. Maar VollinGo deed deze stelling geen enkele eer aan door het goede spel van de eerste drie sets gewoon door te voeren in deze laatste set. Even stribbelde de thuisploeg nog tegen maar de Carnaval leek toch zijn tol geëist te hebben. Via 9-13 en 12-19 was het voor iedereen duidelijk dat VollinGo in een blakende vorm verkeerde en zij pakten de volle buit mee uit Budel (16-25).

Het eerder genoemde Sliedrecht Sport behaalde ook de volle winst en blijft dus op één punt achter VollinGo, echter koploper Volley Tilburg verslikte zich in VC Velden en verspeelde vier dure punten. VollinGo mag zich dus minimaal één week koploper noemen in de 1e divisie A. De Goudse ploeg weet echter ook dat er nog vijf spannende rondes in het verschiet liggen en is door de uitslag van Volley Tilburg alvast gewaarschuwd voor de tegenstander van aanstaande zaterdag 16 maart 19u00: VollinGo D1 – VC Velden D1 in Sporthal de Zebra.


Foto: Vollingo