Volendam verslaat Excelsior en doet laatste positie nu over aan Ajax

29 October 2023, 17:00 uur
ANP

FC Volendam heeft de laatste plaats van de Eredivisie verlaten. De ploeg van trainer Matthias Kohler boekte in de thuiswedstrijd tegen Excelsior de tweede competitiezege van het seizoen (3-1). FC Volendam staat voorlopig op de 16e plaats, op basis van een beter doelsaldo dan FC Utrecht. De club heeft 2 punten meer dan Ajax, dat het uitduel met PSV met 5-2 verloor en de nieuwe hekkensluiter wordt. Ajax en FC Volendam treffen elkaar donderdag voor een inhaalwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

Couhaib Driouech bracht Excelsior in de 33e minuut nog wel op voorsprong 0-1. Maar Benaissa Benamar maakte in de 53e minuut gelijk en Robert Mühren tekende in de 57e minuut voor de 2-1. De spits kopte de bal eerst op doelman Stijn van Gassel maar trof alsnog doel met zijn hoofd terwijl hij al op de grond lag. Vervolgens maakte Milan de Haan het derde doelpunt van de thuisploeg.