Gouds Dagblad | Virgil van Dijk moet half april speelfit zijn om EK te halen
mainImage

Virgil van Dijk moet half april speelfit zijn om EK te halen

21 januari 2021, 22:58 uur
Sport

Als Virgil van Dijk het komende EK – start 11 juni 2021 – wil halen, moet hij half april voldoende fit zijn om de eerste wedstrijden van Liverpool mee te spelen in de Premier League. Later zou onverstandig zijn, zeggen de behandelende medici rond de aanvoerder van Nederland. Op dit moment zit hij op schema. Hij traint – als de weersomstandigheden dit toelaten - al zelfstandig op het veld.

In vergelijking van Memphis Depay gebruikt Van Dijk al meer tijd voor revalidatie. Depay was in vijf maanden hersteld van zijn gescheurde voorste kruisband. Begeleiders keken daar even bewonderd als sceptisch naar. Maar hij heeft het wel gefikst. In de meeste gevallen duurt herstel zeven maanden, in het verleden zelf negen met de Feyenoorders Giovannis van Bronckhorst en Ebi Smolarek als voorbeelden.

Van Dijk is nu bijna vier maanden bezig om weer fit te worden. Als hij half april zijn rentree zou kunnen maken, heeft hij een genezingsperiode van zes maanden achter de rug. Op zich ook een redelijk wonder. Als hij pas mei haalt om mee te spelen met Liverpool, komt zijn selectie voor Oranje op losse schroeven. Niet alleen of hij dat fit genoeg is voor zo'n toernee, maar dat heeft ook met de verzekering te maken.  

Nu minister Hugo heeft voorspeld dat de evenementen (met publiek) in Nederland in juni weer kunnen starten, wordt algemeen aangenomen dat het EK zal doorgaan met publiek. Zonder publiek sowieso, maar dan worden de wedstrijden in één land afgewikkeld.  

 


Foto: ANP