Vierdaagse gaat verder met 42.691 lopers

17 July 2019, 18:50 uur
Sport
mainImage
ANP

De 103e Vierdaagse gaat donderdag verder met 42.691 wandelaars. Woensdag zijn 1350 lopers niet gestart of onderweg uitgevallen, aldus de organisatie van het wandelevenement.

Tijdens de eerste twee wandeldagen zijn vier lopers gediskwalificeerd omdat ze zich niet aan de regels hielden. Een deelnemer toonde woensdag bij binnenkomst een loopkaart met knipjes. Deze wandelaar wist kennelijk niet dat de controleurs onderweg sinds vorig jaar een ander, geheim merkteken gebruiken, zei marsleider Henny Sackers woensdag. De gediskwalificeerde deelnemer is in beroep gegaan tegen de uitsluiting.

Volgens Sackers verloopt de Vierdaagse "tot nu toe probleemloos met fraai wandelweer." Het Rode Kruis heeft nog bijna geen wandelaars naar het ziekenhuis hoeven af te voeren. "Het aantal ambulanceritten ligt ook ver onder dat van 2018." Woensdag zijn op de verzorgingsposten onderweg wel meer lopers gezien die niet genoeg hadden gedronken.

De derde dag van de Vierdaagse gaat door Noord-Limburg naar Groesbeek, waar de lopers over de steile heuvels van de Zevenheuvelenweg moeten.


Door: ANP