Gouds Dagblad | Vier speelster Widex GZC Donk in Oranje

Vier speelster Widex GZC Donk in Oranje

mainImage

Oude en gouden Gouda tijden herleven in de huidige dameswaterpolo-selectie van Oranje. In het verleden was DONK hofleverancier van Oranje. Nu, met vier vertegenwoordigers in de huidige selectie, gaan we de goede kant weer op.

Arno Havenga, bondscoach van de Nederlandse waterpolodames, gaat met de volgende ploeg op voor de FINA World League-wedstrijd tegen Hongarije, dinsdag 12 februari om 18u30 in Budapest.

De volgende dertien speelsters zijn geselecteerd voor het duel in Budapest:
Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster),
Laura Aarts (Dunaujavaros, Hongarije, keepster),
Isabella van Toorn (Widex GZC Donk),
Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje),
Ilse Koolhaas (Orizzonte, Italië),
Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk),
Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk),
Sabrina van der Sloot (Orizzonte, Italië),
Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije),
Simone van de Kraats (Polar Bears),
Iris Wolves (Polar Bears),
Maartje Keuning (CN Sant Andreu, Spanje),
Dagmar Genee (UZSC).

Captain Dagmar Genee was enige tijd uitgeschakeld door een vingerbreuk, maar maakt in Budapest haar rentree in Oranje. Een maand geleden verloor het Nederlands team in Den Haag van Hongarije na strafworpen (13-14). De reguliere wedstrijd eindigde in 10-10, nadat de equipe van Havenga zich in de slotperiode nog had terug geknokt van een achterstand van vier doelpunten.

Hongarije is al zeker van de volgende fase van de World League, de zogenaamde Europa Cup Final (29-31 maart in Turijn). Tijdens deze Europese finale met zes ploegen plaatsen de drie beste landen zich voor de Super Final (4-7 juni) waar voor de winnaar het eerste ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaarligt. Bij winst komende dinsdag in Budapest gaat Nederland sowieso ook door naar de Europa Cup Final.

Bij een gelijkspel of verlies kan het nog puntloze Frankrijk theoretisch nog roet in het eten gooien als het dinsdag wint van Italië en op dinsdag 5 maart in Rotterdam stunt tegen Nederland. Die kans is niet zo groot, want begin december won Oranje in Frankrijk al met 18-6.

Bron: waterpolo.nl