Verstappen pakt op Monza Formule 1-record met tiende zege op rij

3 September 2023, 16:52 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen heeft op het circuit van Monza zijn tiende zege op rij geboekt in de Formule 1 en is nu alleen recordhouder met de meeste opeenvolgende zeges in de koningsklasse van de autosport. De tweevoudig wereldkampioen deelde tot zondag het record van negen zeges op rij met de Duitser Sebastian Vettel.

De coureur van Red Bull won met overmacht de Grote Prijs van Italië. Tot grote onvrede van de fans van Ferrari, die op hun thuiscircuit hoopten op succes van Carlos Sainz en Charles Leclerc, maar moesten toezien dat de Spanjaard en de Monegask in hun rode bolides minder snel waren dan de Red Bull van Verstappen en ook die van zijn teamgenoot Sergio Pérez.

De Mexicaan van Red Bull duelleerde in de slotfase met de twee Ferrari's en wist ze allebei te passeren. Het leverde hem de tweede plaats op. Sainz eindigde als derde, Leclerc werd vierde.

Verstappen breidde door zijn twaalfde zege in dit seizoen zijn immense voorsprong in het kampioenschap nog verder uit en stevent af op zijn derde wereldtitel.

 


Door: ANP