Verstappen pakt in Mexico met veertiende zege Formule 1-record

30 October 2022, 22:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Mexico-Stad gewonnen en daarmee zijn veertiende zege van dit jaar in de Formule 1 geboekt. De onstuitbare coureur van Red Bull, die al zeker is van zijn tweede wereldtitel, is nu recordhouder met de meeste grand-prixzeges in één seizoen. Hij passeert de Duitsers Michael Schumacher en Sebastian Vettel, die ieder dertien keer wonnen in één Formule 1-seizoen.

De 25-jarige Verstappen pakte met zijn 34e grand-prixoverwinning ook het puntenrecord van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton af. De Brit vergaarde in 2019 in totaal 413 punten, Verstappen is op 416 gekomen. Het huidige seizoen telt na Mexico nog twee races.

Verstappen had op Autódromo Hermanos Rodríguez de gewenste start. Hij wist vanaf poleposition op het lange rechte stuk genoeg snelheid te maken om als eerste de bocht in te gaan. Achter hem volgde Lewis Hamilton in zijn Mercedes, die zijn teamgenoot George Russell voorbijging. De Mexicaanse publieksheld Sergio Pérez haalde de coureur van Mercedes ook in en schoof in zijn Red Bull op naar de derde plaats. Die volgorde na de eerste ronde bleef in tact tot aan de finish.

 


Door: ANP