Verstappen blij dat hij met 3e plaats kan uitlopen op Leclerc

29 May 2022, 19:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen kon leven met de derde plaats in de Grote Prijs van Monaco. De regerend wereldkampioen zag zijn teamgenoot Sergio Pérez de zege pakken. Hij eindigde ook nog achter de Spanjaard Carlos Sainz, maar bleef zijn concurrent Charles Leclerc in de andere Ferrari voor. "Ik heb mijn voorsprong in het WK zelfs uitgebouwd en dat had ik gisteravond niet verwacht", zei hij.

"Ik heb het hoogste eruit gehaald wat ik kon na gisteren", zei Verstappen, die zich had gekwalificeerd met de vierde plaats. "Ik denk dat we het als team heel goed hebben gedaan qua strategie. Het was door de regen heel hectisch."

Verstappen was ook blij voor zijn teamgenoot Pérez die een week eerder tijdens de Grote Prijs van Spanje nog te horen kreeg van het team dat hij het Verstappen niet te moeilijk moest maken. De Limburger kon hem toen passeren en de zege grijpen. "Het is een geweldig resultaat voor 'Checo', ik ben hier heel blij mee."

Verstappen prees bij Viaplay de strategie van het team nog eens, waarmee het maximale er uit was gehaald dit weekend. De overstap naar eerst intermediate-banden en daarna naar slicks was volgens hem dan ook gepland. "Dat was de enige optie, anders verlies je te veel tijd. Het was nog te nat om meteen naar de harde banden te gaan. Ik denk dat het team de juiste beslissing heeft genomen."

Volgens de wereldkampioen was het heel verraderlijk aan het begin van de race. "Het was heel glad, vooral op de regenbanden hadden we nul-komma-nul grip. Met de intermediates ging het goed, maar daarmee reed ik meteen mijn voorbanden kapot."

Teamgenoot Pérez was dolgelukkig met zijn eerste zege van het seizoen en zijn derde in totaal. "Voor een coureur is dit een droom die uitkomt. Na je thuisrace is er geen race die specialer is dan Monaco." De Mexicaan zei dat het aan het einde van de race heel lastig was om geen fouten te maken en om Sainz achter zich te houden. "Het is een geweldige dag voor mij en voor mijn land."


Door: ANP