Verlies Gouda, ondanks paleisrevolutie

26 January 2020, 11:44 uur
Sport
mainImage
Hans Sanders

Na de net afgelopen winterstop zijn er nog 14 wedstrijden te spelen, dus er zijn heel veel punten te verdelen. Zaterdag stond de laatste speelronde van de eerste helft op de rol, terwijl het voor veel ploegen ook de wedstrijd van 'de eerste klap na de winterstop is een daalder waard' bleek te zijn. Dat was het geval voor alle ploegen rond Gouda onderin. Winst voor FC Oudewater en Blauw-Zwart en gelijke spelen voor de FC Oegstgeest en de FC VVC, nota bene uit bij koploper TAVV. Kortom, Gouda, dat goed en fris speelde, met veel inzet, was toch de verliezer van deze speelronde, door als enige ploeg onderin zonder puntwinst te blijven. In Noordwijk werd het 2-0 voor VVSB.

Scheidende trainer Peter Huisman had flink wat wijzigingen doorgevoerd. Joel Krijgsman mocht het op rechts voorin proberen en Guus Kleiweg stond linksachter. Op de bank namen plaats onder ander Michel Bloemen, Pim de Visser en  Hassan Ouahabi, voorheen vaak in de basis en andere vaste klanten als Mike van Dam, Jilles Oosterom en Nitai Harinandansingh speelden in het tweede. Kortom een kleine paleisrevolutie, met als doel de negatieve reeks waarmee 2019 geeindigd was, te doorbreken.

Dat lukte enigszins gelet op het veel betere veldspel, maar niet wat betreft het resultaat. Uiteraard is VVSB niet zomaar een ploeg, het is een soort opleidingsteam voor de zaterdag derde divisionist, dus eigenlijk is het het tweede team. Technisch goed onderlegde spelers, vaak jong, die graag weer nacompetitie willen spelen. En zij zijn natuurlijk gewend aan het strakke kunstgras dichtbij de zee in Noordwijkerhout, wat een soort veredeld zaalvoetbal tot gevolg had, waarin Gouda in de tweede helft prima mee kon.

Het kwartje viel echter niet richting Gouda, onder meer ook omdat scheidsrechter Durgunsu een aantal belangrijke mogelijk ten gunste van Gouda te nemen beslissingen niet nam, maar in eerste instantie moet Gouda natuurlijk zelf de uitgespeelde kansen benutten.

Zie voor het (beeld)verslag van Hans Sanders op www.svgouda.nl/pages/posts/gouda-speelt-goed-maar-scoort-niet-2-0-voor-vvsb-2677.php

Volgende week komt koploper TAVV op bezoek, dat verrassend thuis op 0-0 bleef steken tegen rode lantaarndrager FC VVC, dat de trainer in de winterstop op non actief stelde.

ZATERDAG 25 JANUARI 2020:
VVSB - GOUDA 2-0; RUST 1-0. DOELP. KOEN VAN DER MEY 1-0 (28E MINUUT); RUST; 2-0 (69E MINUUT)


Door: Hans Sanders