Van Duuren in selectie WK parazwemmen

15 April 2019, 20:53 uur
Sport
mainImage
Duncan van Haaren en Tim van Duuren (rechts op de foto)

De Gouwenaar Tim van Duuren van GZC Donk heeft zich geselecteerd voor het WK parazwemmen.

De para-zwemmers hebben hun Wereldkampioenschappen zwemmen van 9 tot 15 september in Londen in het zwembad waar in 2012 ook de Paralympische Spelen werden gehouden.

De kwalificatieprocedure voor het WK is afgerond en de technisch directeur André Cats heeft, na een voordracht van hoofdcoach Sander Nijhuis, de volgende sporters aangewezen voor deelname aan het WK para-zwemmen: Marc Evers, Lisa Kruger, Thijs van Hofweegen, Bas Takken, Tim van Duuren, Simon Boer, Chantalle Zijderveld, Liesette Bruinsma, Rogier Dorsman en Amber van der Kruk.

De begeleiding voor het WK Para-zwemmen bestaat uit de stafleden Sander Nijhuis (hoofdcoach), Bram Dekker (coach), Petra Vaane (fysiotherapeut), Tjalling Knijf (fysieke trainer), Sam de Vor (teammanager) en Alja Huibers (race analist).

Herkeuring
Duncan van Haaren (links op de foto, ook van GZC DONK) is na een herkeuring, ondanks een onmiskenbare fysieke beperking, uitgesloten van deelname aan paralympische wedstrijden. Van Haaren is nog in afwachting van een onderbouwing van dit oordeel van IPC, alvorens hij dit besluit mogelijk zal proberen aan te vechten