Van der Mark valt in leidende positie

28 September 2019, 19:01 uur
Sport
mainImage
ANP

Motorcoureur Michael van der Mark heeft in het WK Superbike de kans op zijn tweede overwinning van dit seizoen verspeeld. De 26-jarige Zuid-Hollander reed op het circuit van Magny-Cours lang aan kop, tot hij drie ronden voor het einde onderuit ging. De Yamaha-coureur wist zijn motor wel weer overeind te krijgen en kwam als dertiende over de finish.

Van der Mark verloor in een bocht de controle over zijn machine. Hij stond toen onder grote druk van Jonathan Rea, de Noord-Ier die van poleposition was vertrokken. Van der Mark had zich als tweede gekwalificeerd. Hij leek op weg naar zijn tweede overwinning van dit seizoen, na winst in juni in Spanje, tot hij onderuit ging.

Rea kreeg daardoor de leiding in handen, maar de wereldkampioen van de afgelopen vier jaar werd in de laatste ronde nog gepasseerd door de Turk Toprak Razgatlioglu. De Kawasaki-coureur was vanaf de zestiende startplaats naar voren gereden en vierde zijn eerste overwinning in het WK Superbike.

Rea heeft in het WK-klassement nu precies 100 punten voorsprong op de Spanjaard Alvaro Bautista, die op Magny-Cours als vijfde over de streep kwam. Van der Mark moest in het klassement de vierde plek afstaan aan Razgatlioglu. Zondag is nog een race op het Franse circuit. Rea kan zich dan al verzekeren van zijn vijfde wereldtitel.

 


Door: ANP