Union Berlin moet deel tribune afsluiten tegen Feyenoord

29 October 2021, 13:16 uur
Sport
mainImage
ANP
Berlin-supporters kregen het vorige week aan de stok met de Rotterdamse politie.

1. FC Union Berlin moet volgende week donderdag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor straf een deel van de tribune afsluiten. Fans van de Duitse club hebben zich eerder in de Conference League schuldig gemaakt aan "racistisch gedrag", aldus de UEFA.

De Europese voetbalbond verplicht Union Berlin ook om op de plek van de afgesloten tribunes een doek met de tekst "#NoToRacism" te tonen.

Fans van Union Berlin zouden op 30 september antisemitische leuzen hebben gescandeerd tegen fans van tegenstander Maccabi Haifa. De Berlijnse politie besloot ook een onderzoek te starten naar een Union-aanhanger die een Israëlische vlag in brand probeerde te steken.

Voorzitter Dirk Zingler van de club uit de Duitse hoofdstad excuseerde zich later voor het gedrag van de fans, dat hij als "beschamend en onacceptabel" omschreef.

Union Berlin - Feyenoord begint donderdag om 21.00 uur en wordt gespeeld in het Olympiastadion. Het is een beladen wedstrijd, vooral vanwege de ongeregeldheden van vorige week in Rotterdam. De avond voor het duel vielen hooligans een horecagelegenheid aan waar de clubleiding van Union Berlin zat. De politie hield rond de wedstrijd 75 mensen aan, onder wie een groep van bijna zestig Union-fans die in de wijk Lombardijen uit zou zijn geweest op een confrontatie met supporters van Feyenoord.

De club uit Rotterdam heeft ruim 5000 kaarten voor het uitduel met Union Berlin verkocht. Voorzitter Toon van Bodegom van de raad van commissarissen hoopt dat de fans van Feyenoord zich gedragen in de hoofdstad van Duitsland. "Natuurlijk maken we ons ongerust of het goed gaat daar", zei hij afgelopen week. "We zouden ook graag een oproep doen aan iedereen om zich in Berlijn te gedragen, anders beschadigen ze de club enorm."

Van Bodegom legde uit waarom Feyenoord 2300 extra tickets voor de wedstrijd in Berlijn heeft afgenomen. "We hebben niet alleen maar supporters die voor problemen zorgen, maar ook veel positieve", zei hij.


Door: ANP