Uitstekend Feyenoord verslaat AZ in Alkmaar: 1-3

16 October 2022, 18:53 uur
Sport
mainImage
ANP

AZ heeft thuis tegen Feyenoord voor het eerst dit Eredivisieseizoen verloren. Door de 3-1-nederlaag zijn de Alkmaarders de koppositie kwijt aan PSV, dat eerder won van FC Utrecht. Ook nummer 2 Feyenoord is AZ nu voorbij op de ranglijst. Ajax pakt zondagavond de koppositie als het thuis wint van Excelsior.

De veelbesproken Orkun Kökcü was met een doelpunt uit een strafschop belangrijk voor Feyenoord. De middenvelder met Turkse roots weigerde deze wedstrijd de speciale One Love-aanvoerdersband, die symbool staat voor onder meer lhbtiq+-acceptatie, te dragen vanwege religieuze overtuigingen.

Jens Odgaard zette AZ in de 26e minuut op voorsprong door van dichtbij raak te koppen. De voorzet kwam van de Griek Pantelis Hatzidiakos. Feyenoord kreeg vijf minuten later een door Kökcü benutte strafschop na een overtreding op Santiago Giménez.

Na een afgekeurd doelpunt van AZ zette Sebastian Szymanski Feyenoord 10 minuten na rust op voorsprong. Het afstandsschot belandde in het doel door zwak keepen van Hobie Verhulst. De doelman was later kansloos bij een hard schot van invaller Danilo dat van grote afstand in de kruising ging.


Door: ANP