Trainer Dijkhuizen kan zijn geluk niet op na promotie Excelsior

29 May 2022, 22:48 uur
Sport
mainImage
ANP
Trainer Marinus Dijkhuizen.

Trainer Marinus Dijkhuizen kon zijn geluk niet op na de promotie van Excelsior naar de Eredivisie. "Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is", zei hij voor de camera van ESPN. "Je gaat toch niet om een analyse vragen?"

ADO leidde na 78 minuten minuten nog met 3-0 in het tweede duel van de finale om promotie naar de eredivisie. Dat leek een comfortabele marge na de 1-1 van dinsdag in het eerste duel. Maar Excelsior knokte zich toch nog naar een verlenging (3-3). Vervolgens nam ADO weer de leiding maar na de gelijkmaker van Excelsior (4-4) namen de bezoekers uit Rotterdam de strafschoppen beter.

"Ik denk dat we het hebben verdiend", jubelde Dijkhuizen na achttien strafschoppen. "Ik denk dat wij een waardige club zijn. Dit is echt heel mooi. Het is denk ik makkelijker om volgend seizoen in de Eredivisie te blijven dan te promoveren uit de Keuken Kampioen Divisie. Daarom ben ik zo enorm blij voor deze club en deze ploeg. Voor al die jonge gasten die dit seizoen een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt."

 


Door: ANP