Topscorer Giménez kijkt nog niet met Feyenoord naar toekomst

7 May 2023, 17:50 uur
Sport
mainImage
ANP

Santiago Giménez was met twee doelpunten de gevierde man bij Feyenoord in het gewonnen uitduel met Excelsior (0-2). "Maar ik doe het niet alleen", zei de spits uit Mexico. "Het werk van ons hele team helpt mij enorm. Dat tweede doelpunt werd bijvoorbeeld voor 50 procent door Quinten Timber gemaakt. En bij die eerste treffer bracht Paixao mij heel mooi in stelling."

De 22-jarige Giménez evenaarde tegen Excelsior een record in de Eredivisie. Hij is de vierde speler die acht uitduels op rij in de competitie doel heeft getroffen, na Arie de Oude (DWS, 1960/1961), John Eriksen (Roda JC, 1983/1984) en Afonso Alves (sc Heerenveen, 2006/2007).

De vele supporters van Feyenoord in het stadion van Excelsior bleven zijn naam maar scanderen. "Het is fantastisch om al die mensen te zien met mijn shirt, de Mexicaanse vlaggen en sombrero’s. Ik heb ervan gedroomd en nu leef ik mijn droom", zei de topscorer van de aanstaande kampioen.

Trainer Arne Slot hoopt dat Giménez ook volgend seizoen nog voor Feyenoord speelt. "Hij is pas 22 jaar en kan zich bij ons nog verder ontwikkelen. Aan de andere kant scoort hij wel heel makkelijk voor een jongen van die leeftijd. Dat zal ook opvallen."

Giménez zelf wil nog niet in de toekomst kijken. "Ik houd van deze club en dit is een goede opstap binnen Europa, maar ik weet niet wat de volgende stap is. Eerst wil ik de focus op onze wedstrijd van volgende week hebben en hier echt iets winnen. Dan zien we wel weer."


Door: ANP