Teze houdt PSV met late gelijkmaker tegen Sevilla in de race

4 October 2023, 01:42 uur
ANP

De terugkeer van PSV in het hoofdtoernooi van de Champions League is vooralsnog geen groot succes. De nog ongeslagen koploper van de Eredivisie wist dinsdag voor eigen publiek niet te winnen van Sevilla, de huidige nummer 15 van Spanje: 2-2. Het was dankzij een treffer diep in blessuretijd van verdediger Jordan Teze dat PSV na twee speelronden nog in de race is voor het bereiken van de achtste finales.

PSV wilde na het pijnlijke verlies in Londen voor eigen publiek laten zien wel degelijk mee te kunnen op het hoogste Europese niveau. Trainer Peter Bosz slachtofferde, in vergelijking met de wedstrijd tegen Arsenal, verdediger Armel Bella-Kotchap en middenvelder Ismael Saibari. André Ramalho en Malik Tillman, die afgelopen weekeinde tegen FC Volendam (3-1) in de basis debuteerde bij PSV, mochten het dit keer vanaf het begin laten zien.

Na een wat afwachtend begin, probeerde PSV het duel naar zich toe te trekken. Veel kansen leverde dat niet op. Spits Luuk de Jong zag een schot op doel bijtijds worden geblokt en ook kopte de aanvoerder een keer over. Sevilla, dat het na een zwakke start in de Spaanse competitie beter begint te doen, stelde daar lang weinig tegenover. Na een fout van PSV-verdediger Ramalho kreeg Dodi Lukebakio in de 39e minuut wel een goede schietkans. Zijn poging ging echter over het doel. Kort daarvoor scoorde Ramalho met zijn hoofd in buitenspelpositie.

In de beginfase van de tweede helft ging Ramalho nog twee keer de fout in. Eerst speelde de Braziliaan de bal in de 52e minuut tegen Adrià Pedrosa aan. De verdediger had daardoor een vrije doortocht richting het doel en scoorde. Scheidsrechter Daniele Orsato keurde het doelpunt af wegens hands. Direct daarna liet Ramalho aanvaller Youssef En-Nesyri uit zijn rug weglopen. De lat bracht redding voor PSV, dat daarna zelf grote mogelijkheden liet liggen via Tillman en Noa Lang.

Sevilla sloeg halverwege de tweede helft alsnog toe. Voormalig Eredivisiespeler Nemanja Gudelj trapte de bal hoog en hard in het doel, op aangeven van Sergio Ramos: 0-1. PSV drong aan, maar het viel allemaal net niet goed voor de thuisploeg. Tot de 86e minuut, toen Luuk de Jong een strafschop benutte (1-1). Direct na de aftrap scoorde Sevilla weer. Dit keer stond Bella-Kotchap, de vervanger van Ramalho, niet op te letten en kon En-Nesyri scoren. Een nieuwe nederlaag leek aanstaande, tot Teze de bal kort voor tijd alsnog in het doel werkte: 2-2.