Tennistoernooi Rotterdam t/m 2025 door met ABN en Krajicek

19 January 2022, 12:12 uur
Sport
mainImage
ANP
Richard Krajicek.

Het tennistoernooi van Rotterdam wordt ook de komende drie edities gesponsord door ABN AMRO, al sinds jaar en dag de naamgever van het evenement in Ahoy. Ook de verbintenis van toernooidirecteur Richard Krajicek is tot en met de editie van 2025 verlengd. 

Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt volgende maand vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. "In augustus zei ABN al dat het toernooi hoe dan ook zou doorgaan. Het plaatje is helemaal mooi, nu nog publiek", zei Krajicek.

otic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben een wildcard ontvangen voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Beiden waren op basis van hun ranking net niet toegelaten tot het hoofdtoernooi.

De 26-jarige Van de Zandschulp is de nummer 57 van de wereld, Griekspoor (25) staat vijf plekken lager. Van de Zandschulp wist nog nooit een wedstrijd te winnen in Ahoy, Griekspoor haalde twee keer de tweede ronde. Hij won in Rotterdam van Stan Wawrinka en Karen Chatsjanov.

"Het is mogelijk dat Van de Zandschulp na afmeldingen alsnog op zijn ranking wordt toegelaten. In dat geval geef ik de wildcard aan een andere Nederlander", zei Krajicek.

De 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament begint op maandag 7 februari.


Door: ANP