Stubbe/Van Iersel winnen van nr. 2 wereld

1 July 2019, 09:47 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben zondag voor een verrassing gezorgd door op het WK Beachvolleybal in Hamburg met 2-0 te winnen van het Australische duo Clancy/Artacho Del Solar, de nummer twee van de wereldranglijst. Met nog een poulewedstrijd te gaan tegen het nietige Mauritius, hebben Stubbe en Van Iersel zich nu al verzekerd van de knock-out fase (laatste 32).

Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar behoren tot de top van het internationale beachvolleybal. Het Australische team won de afgelopen jaren meerdere toernooien in de World Tour, en staat momenteel tweede op de wereldranglijst (Stubbe en Van Iersel staan 23ste red.).

De eerste set tussen Nederland en Australië was van hoog niveau. Beide teams gaven bijna geen side-out weg, waardoor de stand lang gelijk opging: 19-19. Een knap remmend blok van Joy Stubbe zorgde ervoor dat Oranje op 20-19 kwam, en het setpoint hierna werd direct benut dankzij een aanvallende fout van Australië.

In de tweede set maakte Nederland op prachtige wijze een 17-20 achterstand ongedaan. Dankzij twee aces van Marleen van Iersel kwam Nederland op 20-20 en in de razend spannende slotfase eiste Oranje de zege op: 24-22.

Op maandag spelen Stubbe en Van Iersel hun laatste poulewedstrijd tegen het zwakke Mauritius. Met twee zeges uit twee wedstrijden zijn de Nederlandse beachvolleybalsters nu al verzekerd van een plek in de knock-out fase.

Stubbe, J./van Iersel NED [31] - Clancy/Artacho Del Solar AUS [7] 2-0 (21-19, 24-22)