Stroopwafeltour burgemeester begint goed

27 January 2020, 11:08 uur
Sport
mainImage
VollinGo

Je hebt het wellicht op Gouds Dagblad gelezen: burgemeester Pieter Verhoeve is op ‘Stroopwafeltour’. Hij bezoekt de komende tijd diverse sportclubs, verenigingen en ondernemingen om zoveel mogelijk mensen te spreken en leren kennen en te weten wat er in Gouda speelt. En bij welke club kan hij nou beter beginnen aan een tour met deze naam dan bij VollinGo? De club met de stroopwafel in het logo!

En zo geschiedde. En wel zaterdag 25 januari, Super Saterday, mocht VollinGo burgemeester Pieter Verhoeve en zijn vrouw en oudste dochter, samen met wethouder Michiel Bunnik, ontvangen in sporthal de Zebra. En de stroopwafels, die hij op zijn bezoeken meeneemt, mocht hij bewaren voor een volgend bezoek. Want deze zaterdag werden er door Markus uit Waddinxveen verse stroopwafels gebakken in de VollinGo-kantine. En die vonden gretig aftrek. De verkoop hiervan heeft de Goudse volleybal club, naast de verkochte stroopwafels in de stroopwafelactie, een mooi bedrag opgeleverd. Het precieze bedrag moet VollinGo nog berekenen, maar het zal zo rond € 800 liggen. En de topverkoper van deze actie? Jenna Heeren uit meisjes C1. Zij had 79 pakjes verkocht en heeft daarmee een mooie cadeaubon van € 50 verdiend!

Naast burgemeester en wethouder, ontvingen VollinGo ook haar VollinGo-partners. En met al het andere publiek dat de tribune vulde, mocht een ieder een spannende wedstrijd van dames 1 tegen VC Olympia aanschouwen.

 

Na een moeizame en wat matte eerste helft van de wedstrijd, waarin de thuisploeg de eerste twee sets verloor, kreeg VollinGo steeds meer grip op het spel van de Limburgse dames. Het publiek liet meer van zich horen, de Goudse meiden speelden met meer passie, en zo werd de derde set vrij gemakkelijk binnengehaald, 25-13. Dit niveau wist VollinGo prima vast te houden in de vierde set, die met 25-21 werd gewonnen. En daarmee was de stand in sets weer gelijk, 2-2. De vijfde set moest hier dus de beslissing brengen. De Goudse ploeg liet niet meer los, bleef doen wat zij in set drie en vier hadden gedaan, en pakte zo de winst van deze spannende wedstrijd.

En zo kreeg het in groten getale aanwezige publiek waarvoor het gekomen was. Na de wedstrijd werd iedereen uitgenodigd in de kantine, waar we gezamenlijk een glaasje bubbels hebben gedronken op het nieuwe jaar en de aftrap werd gegeven voor de New Year Party. Enkele foto’s van het feest staan op VollinGo Facebook.