Stan van den Heuvel scoort 6x voor Widex GZC

17 March 2019, 12:45 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Stan van den Heuvel

In de Eredivisie Heren blijft er voorlopig geen maat staan op ZVL-1886. Zaterdagavond werd nummer twee en bekerwinnaar AZC met 9-4 winst aan de zegekar gebonden, die nu al zeven overwinningen op rij rijk is. Voor de huidige serie hadden de Leidenaren nog een negatieve balans op het gebied van overwinningen/nederlagen. Nu zijn ze de ploeg die zowel van koploper UZSC als nummer twee AZC heeft gewonnen.

Voorlopig blijft ZVL nog steeds op een gedeelde vierde plaats met Polar Bears staan. De beren wonnen in eigen huis met 13-10 van ZPB H&L Productions. Daarmee blijven beide in het spoor van nummer drie Widex GZC Donk. De Gouwenaren wonnen zelf met 10-18 van ZV De Zaan en behouden de voorsprong van drie punten.Bij Widex GZC Donk is Stan van den Heuvel al enige tijd goed op dreef. Dat bewees hij dit weekeinde andermaal. Van den Heuvel scoorde maar liefst zes keer tegen ZV De Zaan.

Koploper blijft UZSC. De Utrechters wonnen in Nijverdal met 5-9 van Het Ravijn. De thuisploeg kon in de beginfase nog mee, maar verloren de aansluiting in de derde periode (1-4). Daarna wisten ze niet meer door de Utrechtse verdediging heen te breken.

Ultieme slotfase houdt hoop levend
Onderin de ranglijst boekte Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort de eerste overwinning van 2019 en de eerste onder de nieuwe coach Lars van der Laan. In een zeer spannend duel tegen hekkensluiter SVH trok de ploeg in de laatste periode met 11-12 de overwinning over de streep. Dat terwijl de Rotterdammers die met een 8-6 voorsprong ingingen. Met zes treffers wisten de Amersfoorters het tij toch te keren.

In Krommenie was het tussen ZV De Ham en Schuurman BZC ook zeer spannend. De Ham leek op rozen te zitten en een belangrijke stap te zetten richting de play-offs te zetten. Met nog 2.16 te gaan stond er 9-6 op het scorebord. Uiteindelijk waren het Filip Kljajevic (2x) en Jan-Willem Slaghuis - zes seconden voor het einde - die Schuurman alsnog naast de Ham brachten en daarmee de hoop op play-offs levend hielden.

ZV De Zaan - Widex GZC Donk 10-18
Periodestanden: 2-2, 4-4, 1-5, 3-7
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Angelo Corver 4, Erno Snoek 2, Jesper Aantjes, Zvonimir Andelic, Luka Jovanovic, Dean de Ruiter.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 6, Tim Reuten 3, Ton van der Velden 3, Quint van den Heuvel, Lars Reuten, Cas Westerwoudt, Mees Keuning, Ingmar Veenhuis, Yuri Szeles.

Eredivisie Dames
In de Eredivisie Dames was er op vrijdagavond al een wedstrijd. In Barendrecht ontving ZPB de verliezend bekerfinalist van vorige week ZV De Zaan. De thuisploeg was - na het behalen van haar eerste punt vorige week - opnieuw dichtbij een stunt. Alleen waren de twee doelpunten meer die de Zaankanters in periode twee en drie scoorden net teveel: 7-9.

Beide ploegen kwamen een dag later ook in actie. ZPB kon het niet nog een keer bolwerken tegen ditmaal koploper Polar Bears. In Ede wonnen de berinnen - met opnieuw twee C-jeugd speelsters bij de eerste dertien - met 15-6. International Iris Wolves werd met vier treffers de topscorer. ZV De Zaan speelde haar tweede wedstrijd thuis tegen Widex GZC Donk. In een fysieke wedstrijd waarin De Zaan-speelsters Anouk Bergsma en Lotus Plugge met letsel op het wedstrijdformulier kwamen, was de thuisploeg dichtbij, maar verloor net aan met 7-8.

De laatste wedstrijd ging tussen Het Ravijn en UZSC. Voor de thuisploeg de laatste strohalm voor plek drie. Die grepen de Nijverdallers dan ook met beide handen aan en wonnen met 9-6. Voorlopig staat de ploeg van Jan Mensink daarmee op plek drie, maar met een wedstrijd meer gespeeld is die positie niet in eigen hand.

Zaterdag 16 maart
Eredivisie Dames

ZV De Zaan - Widex GZC Donk 7-8
Periodestanden: 3-2, 2-2, 1-3, 1-1.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Bridget Leeson-Smith 2, Yara Galjé, Blom van de Velde, Anouk Bergsma, Sigrid Vleeshakker, Lola van de Velde.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 3, Kayleigh Schonewille 3, Laura van der Graaf, Nomi Stomphorst.

 


Door: waterpolo.nl