Sport.Gouda: maak geen gebruik van de sportvelden

28 March 2020, 10:45 uur
Sport
mainImage
Sport.Gouda

Ondanks de vele waarschuwingen vanuit de overheid in verband met het coronavirus, blijven inwoners toch de Goudse sportvelden opzoeken voor sport- en recreatieactiviteiten. SPORT•GOUDA roept alle Goudse inwoners, ook de jeugd, op om te stoppen met het gebruikmaken van de velden in de strijd tegen corona. Het sportbedrijf maakt nog duidelijker door het ophangen van spandoeken.

Verbod gebruik sportvelden
In andere delen van Nederland zijn afgelopen weekend al bekeuringen uitgedeeld aan mensen die zich ondanks een verbod toch op sportvelden in de gemeente bevonden. Ook in Gouda zijn de sportvelden al meer dan een week afgesloten vanwege de coronacrisis en dus verboden terrein. Toch houdt niet iedereen zich daaraan. SPORT•GOUDA laat daarom vanaf dinsdag op de diverse buitenaccommodaties spandoeken ophangen, om de boodschap nog duidelijker te maken. Betreding is strafbaar. In overleg met gemeente en de politie zal hier ook de komende tijd op gehandhaafd gaan worden.

Anderhalve meter afstand
Gebleken is dat inwoners desondanks de afsluitingen over de hekken van de velden klimmen en in grote getalen een balletje trappen of een potje hockey spelen. Hierbij houden deze gebruikers zich ondanks de vele waarschuwingen niet aan de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar. SPORT•GOUDA hoopt met het ophangen van de spandoeken duidelijk te maken dat het gebruik van de velden niet is toegestaan in tijden van corona. Daarnaast heeft het sportbedrijf de verenigingen middels een brief opgeroepen om ook een oogje in het zeil te houden en waar nodig gebruikers op de overtreding aan te spreken.

Bas Koekoek, Algemeen Directeur SPORT•GOUDA: ”De strijd tegen corona moeten we gezamenlijk aangaan. Daarom verzoek ik de Goudse inwoners en jeugd dringend om de buitensportaccommodaties niet meer te bezoeken en thuis te blijven”.