Spetterend programma Goudse Sportzomer 2019

19 August 2019, 11:23 uur
Sport
mainImage
SportpuntGouda

Het is deze zomervakantie feest voor jong én oud bij SPORT•GOUDA! Voor iedere leeftijd zijn er wekelijkse activiteiten met een zomers thema. SPORT•GOUDA biedt onder de noemer Goudse Sportzomer 2019 een veelzijdig programma vol sport, spel en cultuur.

In het Groenhovenbad worden deze zomer naast diverse activiteiten voor de jeugd, ook een aantal activiteiten in de avonduren georganiseerd voor volwassenen rond het thema ‘Bewegen ontmoet Cultuur. Te denken valt aan toneel, dans, muziek en schilderen. Daarnaast wordt in Sportcentrum de Mammoet zoals vanouds op de dinsdagen het Ouder en Kind Gym aangeboden. Natuurlijk wordt de waterpret niet vergeten! Van maandag tot en met vrijdag worden er in het Groenhovenbad spelmiddagen voor kinderen tot 16 jaar georganiseerd. Elke week van de zomervakantie staat in een ander thema: sport, luchtkussens, ‘op de camping’, games en uiteraard: water. De zomervakantie wordt afgesloten met een feestweek!  
 
Programma Goudse Sportzomer 2019 
 
Vaste activiteiten tijdens de zomervakantie zijn: 
 
•Maandag t/m vrijdag Spelmiddag in het Groenhovenbad van 13u30–15u30 
•Maandag t/m vrijdag Zwemles ‘Door Ouder aan Kind’ van 10–11u00 
•Maandag en donderdag om 7u00 (in de ochtend) Aqua bootcamp 
•Elke dinsdag (vanaf 30 juli) Ouder en Kind Gym in de Mammoet van 10-12u00 
Voor deze activiteiten hoef je je niet vooraf aan te melden. 
 
Aanvullend programma tijdens de zomervakantie: Bewegen ontmoet Cultuur 
Kom jij genieten van ons ‘Bewegen ontmoet Cultuur’-programma? Doe mee met onder meer de bucketdrums workshop, kunstig waterpret, workshop schilderen, regenboogdans, zangworkshop 'waterliederen’, Fortnite Steps, Latin dans en veel  meer! Voor een aantal van deze activiteiten moet je je vooraf inschrijven en geldt een speciaal tarief en maximum aantal deelnemers. Meer informatie is te lezen op de website www.sportpuntgouda.nl, hier kun je je ook inschrijven. Bij mooi weer vinden de activiteiten plaats op het buitenterrein van het zwembad (ligweide/terras). Bij slecht weer gaan de activiteiten binnen door. Kijk snel of er een activiteit voor je bij zit! 

Fortnite Steps 
Swish, Swish Swish! Iedereen kent ‘m! De game Fortnite is vandaag de dag onwijs populair. Vooral de danspasjes die hierin voorkomen willen kinderen graag onder de knie krijgen. De workshop Fortnite Steps op woensdag 21 augustus is leuk voor jong en oud. Wil je lekker uit je dak gaan? Kom dan gezellig de workshop Fortnite Steps volgen onder leiding van SPORT•GOUDA en dansschool Adelina Dancing Colours. 
Tijd: 14-15u00 
Locatie: Groenhovenbad 
Leeftijd: 4-16 jaar (en ouder) 
Kosten: Regulier zwembadtarief 
Inschrijven niet nodig 

Schilderworkshop 
Kunst kijken, maar ook kunst maken prikkelt de geest. Onder leiding van schilderdocent Ruud Verkerk van Cultuurhuis Garenspinnerij ga je aan de gang met acrylverf. Laat je inspireren door de omgeving en laat werkelijkheid, fantasie, verstand en gevoelens, techniek en uitvoering samensmelten tot een werkstuk dat je aan het einde van de workshop mee naar huis kunt nemen. Voor zowel gevorderden als beginners. Er wordt op donderdagavond 22 augustus een tweede workshop gehouden. Los te boeken.  
Tijd: do 22 augustus: 19u30-22u00 
Locatie: Groenhovenbad 
Leeftijd: 18+ 
Kosten: € 7,50 per persoon, incl. materiaal en koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje 
Inschrijven via: webshop.sportpuntgouda.nl
Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie 
 
Flashmob + recordpoging 
Doe mee en misschien halen we een nieuwe record en komen we in de krant! Met een Flashmob wil SPORT•GOUDA samen met dansschool Adelina Dancing Colours  op woensdag 28 augustus het record vestigen voor een Flashmob-dansact, die zowel op het land als in het zwembad zal plaatsvinden. Gaan we ervoor? 
Tijd: 14-15u30 
Locatie: Groenhovenbad 
Leeftijd: 4-16 jaar 
Kosten: Regulier zwembadtarief 
Inschrijven niet nodig 

Latin dans (iedere donderdag)
De zomerse sferen komen naar het Groenhovenbad met de verschillende stijlen van Latin dans. In de stijlen Salsa, Bachata en Kizomba worden er gedurende 6 weken lang op de donderdagavonden Latin dans workshops georganiseerd in samenwerking met dansschool Adelina Dancing Colours. De laatste workshopavond op donderdag 29 augustus wordt feestelijk afgesloten met (deels) vrij dansen en een smakelijke spareribs kar.  
Tijd: Elke donderdagavond van 20:00 – 22:00 uur.  
Locatie: Groenhovenbad 
Leeftijd: 16+ 
Kosten: € 5,- per persoon per workshop, incl. koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje (kosten spareribs laatste avond niet inbegrepen in prijs) 
Inschrijven via: webshop.sportpuntgouda.nl
Maximum aantal deelnemers per avond: 20 
 
Eenakter toneelvoorstelling 
We trapten deze culturele zomer af met een eenakter en zullen ook weer afsluiten met een eenakter en wel op vrijdagavond 30 augustus. 
Toneelgroep Podium, bekend van onder andere voorstellingen voor ‘Huiskamer van de stad’,  speelt deze avond de eenakter ‘Grafstemming’. De spelers geven in een intieme setting vorm aan deze surrealistische voorstelling, geschikt voor publiek vanaf 18 jaar.  
Tijd: 20u00 
Locatie: Groenhovenbad 
Leeftijd: 18+ 
Kosten: € 5,- per persoon, incl. koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje  
Inschrijven niet nodig 
 
Het actuele programma voor deze zomer is te vinden op www.sportpuntgouda.nl