Sparta met |auritsen meer mans

13 April 2024, 23:21 uur
ANP

door Piet Ocks

Het gemis van Tobias Lauritsen brak Sparta vorige week tegen Heracles nog op. Hoe belangrijk de lange aanvaller voor Sparta is, bleek andermaal tegen Almere City. Met een treffer en een assist drukte hij een belangrijk stempel op de benauwde 2-3 overwinning

Sparta kortom, is met Tobias Lauritsen meer mans. De ploeg leek aanvankelijk strompelend naar het eind van de competitie af te gaan. Totdat de man van de wedstrijd met een kopbal even voor tijd de goed meegekomen Arno Verschueren bereikte, die beheerst de 2-3 inschoot. Nadat Almere een minuut eerder trouwens nog had gelijk gemaakt door Thomas Robinet.

‘’Maar wij hadden recht op de overwinning,’’ vond Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk. ‘’Zeker gezien de kansen. Daarbij hebben we onze mentale weerbaarheid getoond.’’

Het was overigens een bedenkelijke start voor Sparta, dat al na vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Doelman Nick Olij verkeek zich enigszins op een schuiver in de korte hoek van Yoann Cathline (1-0)

Korte tijd later knalde Metinho in, maar doelman Radlinger redde alert. Toch kwam Sparta even later op gelijke hoogte. De voorzet van Said Bakari op Tobias Lauritsen was perfect op maat, waardoor de spits van nabij de 1-1 kon intikken. En nog geen tien minuten later vond de opnieuw excellerende Koki Saito, die menig aanslag kreeg te verduren, de mee opgekomen linksback Djevencio van der Kust, die met een fraaie uithaal in de verre bovenhoek zijn eerste treffer voor Sparta kon laten aantekenen: 1-2.

Na rust was Mike Eerdhuijzen met een kopbal nog dicht bij een derde treffer, maar hij mikte net naast. Waardoor Almere vijf minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte kon komen, toen Thomas Robinet een voorzet van invaller Barbet achter Nick Olij knalde. Nog geen minuut later leidde Sparta weer na een droge knal van Arno Verschueren: 2-3. Waardoor Sparta drie belangrijke punten pakte en uitzicht blijft houden op deelname aan de play-offs.

‘’Na de gelijkmaker hinkte de ploeg op twee gedachten,’’ zo verklaarde Almere-trainer Alex Pastor het verlies. ‘’Willen we winnen of moeten we het gelijke spel verdedigen. Daarbij maakten de aanvallers de fout door niet mee te verdedigen. Dat heeft met discipline te maken. Dat we dan in de slotfase alsnog verliezen, is extra vervelend.’’

Jeroen Rijsdijk kon uiteindelijk opgelucht ademhalen. ‘’We zijn heel slecht begonnen, Al na vijf minuten staan we met 1-0 achter. Maar gezien de kansen hebben we terecht gewonnen,’’ vond Sparta’s trainer, die zijn spits Lauritsen loofde met zijn optreden. ‘’Dankzij hem konden we gevaarlijk worden.’’

Opstelling Sparta: Nick Olij, Said Bakari, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Djevencio van der Kust; Metinho, Arno Verschueren, Pelle Clement (86. Jonathan de Guzman); Shunsuke Mito (81. Camiel Neghli), Tobias Lauritsen, Koki Saito (89. Rick Meissen).