Sparta verliest met man meer van Ajax: 0-1

Sport
mainImage
Orange Pictures
Tom Beugelsdijk.

Ajax is het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een magere zege. Het elftal van trainer Erik ten Hag won de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam: 0-1.

De Braziliaanse aanwinst Antony maakte op Het Kasteel het enige doelpunt. Hij verraste Sparta-doelman Benjamin van Leer in de 38e minuut met een afstandsschot.

Ajax speelde ruim een uur met een tien man. Nicolás Tagliafico kreeg in de 28e minuut een rode kaart, nadat hij de bal tijdens een wilde sliding op een arm had gekregen. De Argentijn wilde voorkomen dat Mohamed Rayhi richting het strafschopgebied kon lopen. Scheidsrechter Jochem Kamphuis oordeelde dat Tagliafico de thuisploeg een kans om te scoren had ontnomen.

Sparta slaagde er in ruim zestig minuten niet in om te profiteren van de man-meer-situatie. In de slotfase maakte Tom Beugelsdijk bij Sparta zijn debuut. De van ADO Den Haag overgekomen verdediger kon in de laatste minuten ook niets meer voor zijn nieuwe club betekenen.