Sparta sluit ondanks verlies met opgeheven hoofd af: 2-1

7 September 2020, 22:39 uur
Orange Pictures
Emegha

Sparta kan met opgeheven hoofd terugzien op de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De voorbereiding op het nieuwe seizoen werd op voorbeeldige afgesloten. In de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-1 verlies) op het trainingscomplex van de Duitse topclub kon trainer Henk Fraser zijn elftal nog wat bijschaven in aanloop naar de competitiestart tegen Ajax.

Borussia Dortmund speelde vanwege de interlandperiode niet in de sterkst mogelijke opstelling, maar met de ex-internationals Marco Reus, Julian Brandt, Emre Can en Mats Hummels stonden er al drie spelers in het veld met bijna 200 interlands voor ‘Die Mannschaft’. Ook Lukasz Piszczek, 66 interlands voor Polen stond aan de aftrap. Er zat ook één Nederlander op de bank bij Dortmund, Immanuel Pherai, die de jeugdopleiding van AZ heeft doorlopen.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was het veldoverwicht overduidelijk voor de Duitsers, maar de eerste mogelijkheid was voor Sparta. Jeffry Fortes kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen na een snelle uitbraak, maar doelman Martin Hitz kon zijn inzet onschadelijk maken. Marco Reus was daarna dichtbij de openingstreffer voor Dortmund. In de 35e minuut werd Dortmund opnieuw gevaarlijk voor Van Leer. Reyna wipte de bal over de lat tot opluchting van de Spartaanse doelman.

Na de rust wisselde Henk Fraser drie spelers. Doelman van Leer werd vervangen door Okoye en verder werden Pinto en Thy vervangen door Faye en Gravenberch. Het wedstrijdbeeld in de tweede helft veranderde nauwelijks. Dortmund langdurig in balbezit tegen een verdedigend Sparta. Brandt en Reus waren in de eerste tien minuten na rust gevaarlijk, maar de openingstreffer viel in de 61e minuut. Marco Reus scoorde bij zijn rentree na een langdurige blessure. De drievoudig Bundesliga-speler van het jaar schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. In de 66e minuut verdubbelde Dortmund de score via de Nederlander Immanuel Pherai.

Invaller Sven Mijnans was een kwartier voor tijd dichtbij de aansluitingstreffer. Doelman Wirz lag net op tijd op de grond om de inzet van de Spartaan te stoppen. Even later kwam Sparta toch aan de aansluitingstreffer. Op aangeven van invaller Mijnans scoorde de andere invaller Emegha de Spartaanse treffer. Met een 2-1 nederlaag mag Sparta terugzien op een verdienstelijk optreden tegen de nummer twee van de Bundesliga.

Opstelling Sparta: Benjamin van Leer (45. Maduka Okoye), Dirk Abels, Bart Vriends, Michael Heylen (60. Tom Beugelsdijk), Mica Pinto (46. Lassana Faye); Jeffry Fortes, Adil Auassar (60. Laros Duarte), Deroy Duarte (71. Sven Mijnans), Mohamed Rayhi (80. Bradley Martis); Lennart Thy (45. Daniel Gravenberch), Bryan Smeets (71. Emanuel Emegha).