Soms dwalen de gedachten nog weleens af...

23 September 2019, 19:37 uur
Sport
mainImage

Soms dwalen de gedachten nog weleens af naar het najaar van 2016. Het jaar waarin Jodan Boys bekergeschiedenis schreef. Na een stroef begin in de competitie, startte Jodan Boys juist heel goed in de TOTO KNVB beker. In de voorrondes werden Swift en SVZW uitgeschakeld. Waarna in de eerste ronde HHC Hardenberg na penalty’s werd verslagen. Daarna begon het sprookje echt Roald Dahl-achtige vormen aan te nemen. 25 Oktober 2016 zal voor altijd dik gedrukt in de Jodan Boys analen blijven staan. De avond waarop Roald Heerkens Jodan Boys naar de volgende ronde kopte en de ploeg  eredivisionist Go Ahead Eagles uitschakelde. De weken erna stonden in het teken van Gerard Ekdom, Tompoucen en gehaktballen. Jodan Boys was van heel Gouda. Dat was terug te zien in het grote aantal toeschouwers dat meereisde naar het Gelredome, ruim 2600!! Een ware Jodan Boys invasie in Arnhem. Dat Jodan Boys werd uitgeschakeld deerde niet. Voor even was de Gelredome van Jodan Boys en haar fans en volgers.

Oss
Woensdag speelt Jodan Boys de tweede kwalificatieronde om plaatsing voor de TOTO KNVB beker. Nadat in augustus derdedivisionist Hoogland met 1-3 werd verslagen, nemen de Gouwenaars het woensdag in OSS op tegen O.S.S.’20.
De ploeg uit Oss, komt net als Hoogland, uit in de derde divisie zondag en is de trotse lijstaanvoerder. Trainer Bertran Kreekels beschikt over een sterke selectie. In de competitie is O.S.S.’20 nog steeds ongeslagen. Vooral de 5-0 overwinning tegen Westlandia  van een week geleden springt in het oog. Afgelopen weekend glipte de zege de Ossenaren uit handen. Dik in de blessuretijd scoorde de keeper van het laag geklasseerde UNA de gelijkmaker. In de eerste kwalificatieronde rekende O.S.S.’20 met overtuigende cijfers af met FC Rijnvogels. In Katwijk werd het maar liefst 0-4.

Jodan Boys is net als de ploeg uit OSS ongeslagen, maar dan in de zaterdag hoofdklasse. De verdediging staat goed, alleen is het scoren van doelpunten een hele uitdaging gebleken. Maar laten we het houden op de Ketchupfles; als er een beetje uit is volgt er een hele stroom. Dat belooft dan nog heel wat.

De winnaar van het duel speelt in de eerste ronde een thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Voor O.S.S.’20 een heel mooi affiche, maar Jodan Boys wil de ploeg van assistent-trainer Gouwenaar Marcel v/d Sloot ook graag ontvangen. Dus aan dat soort sentimenten werkt de ploeg van Leen van Steensel woensdag niet mee.

Komt allen naar OSS om de Gouwenaars aan te moedigen. "We weten allemaal wat dat met het elftal doet. Laten we hopen dat het najaar van 2019 net zo mooi wordt als dat van 2016...", aldus een woordvoerder van Jodan Boys.

De wedstrijd begint om 20u00 en staat onder leiding van scheidsrechter Thijs.